Силовики проти Буковини

Чернівецька область потрапила під пильне око українських силовиків.

Два дні тому СБУ, ДБР трясли ДФС. Там, кажуть, є якісь проблеми з горіхами.

Колись ці проблеми озвучив гнаний Насіровим голова ДФС у Чернівецькій області Михайло Сеничак. «Безхозні» горіхи тоді зовсім не оподатковувалися, не сплачували до казни жодної копійки і відправляли їх до Туреччини, Італії, Німеччини, Франції. Заробляли шалені гроші. Сеничак зумів призупинити цю вакханалію і до бюджету направив 21 млн. гривень. Після цього його звільнили з посади «за порушення присяги державного службовця».

Через 4 роки судових тижб, арештів Насірова і Продана, Сеничака поновили на посаді, яку мають намір зараз реорганізувати. 

Поки це будуть робити ДБР, СБУ перевіряє тих, хто займав посади, коли Сеничака не було.

Не встигли втихомиритися пристрасті навколо горіхів і податкової, як знову продовжилися перевірки у приміщенні, де орендує телекомпанія ТВА. Недавно там слідчі проводили слідчі дії  з податкової Києва.

Потім прозвучала інформація, що якогось слідчого, котрий був у Чернівцях, затримали на хабарі у Полтаві. Але це ні на що не вплинуло.

І вже сьогодні зранку НАБУ не впустила на робочі місця журналістів ТВА.

Щось шукали у фірмах, які там також орендують приміщення. А орендують там багаті фірми, котрі займаються міжнародними перевезеннями та ресторанним бізнесом. Через годину журналістів пропустили на робочі місця. А перевірки фірм  тривають.

За збігом обставин, або й ні, у цей час проводилися слідчі дії у кабінеті та приймальні голови обласної ради Івана Мунтяна. Що шукали? Про це жодної інформації.

Нагадаємо, що НАБУ вже проводило обшуки у голови облради 15 жовтня 2019 року. Тоді вилучили документи, телефони, і 2 000 доларів.

Згодом відкрили 2 кримінальні справи і віддали Мунтянові 2 000 доларів.

(далі буде)

Петро Кобевко

peredplata