Чернівецька влада приховує факт зґвалтування вихованки інтернату працівником міліції+Спростування

Чернівецька влада приховує факт зґвалтування вихованки інтернату працівником міліції+СпростуванняУ серпні цього року в дитячому таборі с.Банилів-Підгірний Сторожинецького району Чернівецької області відпочивала група дітей – вихованців Сторожинецької школи-інтернату (круглі сироти).

– Одна з вихованок (прізвище не називатиму з етичних міркувань) пропала з табору на три дні, а коли була знайдена, розповіла, що її насильно утримував і ґвалтував міліціонер, працівник Сторожинецького РВВС, котрий охороняв табір, – повідомляє народний депутат Геннадій Москаль. – Про це мені стало відомо з колективного звернення, що надійшло на мою адресу від мешканців Сторожинецького району. Коли про подію в таборі дізналося управління освіти Чернівецької ОДА та керівництво міліції, вони вирішили замнути злочин і ніяких офіційних заяв не писати. А працівника міліції, котрий охороняв табір, звільнили з роботи заднім числом. Причина приховування в тому, що начальник управління освіти Чернівецької ОДА Михайло Бауер є кандидатом у народні депутати України від Партії регіонів, і ця подія могла би понизити його рейтинг. Між тим, є інформація, що вихованці школи-інтернату, не бачачи жодної реакції з боку влади й правоохоронців на злочин, готують самосуд над міліціонером.
Подія в дитячому таборі засвідчує, що чернівецька влада, намагаючись прикрити свого кандидата, не тільки порушує закон, але й переступає будь-які етичні норми.
Я звернувся в Генпрокуратуру України з проханням порушити за даним фактом кримінальну справу й притягнути винних до відповідальності, в тому числі тих, хто намагається приховати брутальний цей злочин.

УМВС спростовує інформацію пана Г.Г. Москаля

В черговий раз надумані «історії» Г.Г. Москаля, висвітлені в засобах масової інформації, не знайшли свого підтвердження.

20 серпня у багатьох Інтернет-виданнях вийшла інформація, про нібито «приховування владою факту зґвалтування вихованки інтернату працівником міліції».
В результаті спільної перевірки за участю працівників прокуратури області і Сторожинецького району, УМВС, Управління освіти та Управління охорони здоров’я Чернівецької області, фактів, які б підтвердили дану інформацію не знайдено.
Більше того, повідомляємо, що протягом літнього періоду жодної дитини не тільки з інтернатів, але й з інших дитячих установ області у розшуку не перебувало і не перебуває.
До честі працівників освіти і міліції, які залучаються для виховання, забезпечення охорони та безпеки в літніх дитячих закладах відпочинку надзвичайних подій, і навіть правопорушень не допущено.
Ми розуміємо, що деякі політики не зупиняться ні перед чим… Однак вважаємо, що спекулювати темою безпеки дітей за для «дешевого піару» неетично, низько та аморально.

Сектор зв’язків із громадськістю УМВС України в Чернівецькій області

peredplata