Українці стали на захист свободи слова і підтримали ТВі

Українці стали на захист свободи слова і підтримали ТВіСьогодні в Києві та кількох містах України відбуваються акції протесту проти нищення простору свободу – телеканалу ТВі, який безкарно відключають з кабельних мереж.

Як повідомляється на сайті телеканалу ТВі, о 12:00 у Києві на Михайлівській площі розпочалася акція на підтримку телеканалу ТВі. Біля сцени зібралося вже кілька тисяч осіб, але люди постійно підходять.

На мітингу немає партійних прапорів. При цьому загонів міліції також не спостерігається.

Організатори акції встановили навпроти Михайлівського собору імпровізовану сцену. З неї перед людьми, які зібрались, на початку мітингу виступили музиканти, зокрема гурт «Тартак» та його лідер Олександр Положинський.

Люди, що стоять на площі, тримають прапори з написом «ТВі – останній рубіж свободи», також вони тримають транспаранти з лозунгами: «Влада боїться правди», «Жодна цензура не спасе режиму корупції», «Поверніть чесні новини». Висвітлити акцію прийшли багато журналістів.

На акцію також прийшли відомі опозиційні політики, зокрема Арсеній Яценюк, Анатолій Гриценко, В’ячеслав Кириленко, Володимир Яворівський, Андрій Павловський та деякі інші.

На початку мітингу на сцену піднявся керівник ТВі Микола Княжицький, який запросив на сцену також інших журналістів телеканалу. У своєму виступі М.Княжицький який заявив, що його особисто вчора прийняли до суспільної інтелігенції \”Перше грудня\”, які активно долучилися до акції на захист телеканалу ТВі.

Також Микола Княжицький зазначив, що організатори не запрошували на акцію політиків, разом з тим вони не проти їхньої присутності, але закликають не розгортати на площі партійні прапори. Керівник каналу також пообіцяв, що згодом дасть можливість політикам виступити зі сцени.

Крім самого Княжицького, перед людьми, які прийшли захистити ТВі, виступили мистецтвознавець Вадим Скуратівський, поет Дмитро Павличко, інші українські інтелектуали.
Також біля сцени, з якої виступають організатори та запрошені, вивішений банер з вимогами колективу телеканалу ТВі. Зокрема, телеканал вимагає припинити репресії проти незалежних ЗМІ та тиск на журналістів, відновити мовлення ТВі у повному обсязі в усіх регіонах.

Також колектив телеканалу вимагає відставки членів Національної ради з питань телебачення та радіомовлення та припинення цензури у ЗМІ і при цьому забезпечення мовникам рівного доступу до поширення телепродукту.

Схожі акції впроходять майже у кожному обласному центрі країни, де десятки тисяч небайдужих громадян стали на захист свободи слова в Україні та висловлюють свій протест проти обмеження мовлення на кабельному телебаченні телеканалу ТВі.

Зокрема, акції на підтримку телеканалу ТВі сьогодні розпочалися й у Харкові та Житомирі, незважаючи на судову заборону.

У Харкові після заборони суду акцію було вирішено провести в іншому місці – в саду Шевченка біля пам’ятника Кобзареві, неподалік майдану Свободи. Зараз у мітингу беруть участь більше 100 осіб.

«Сьогодні вийшли ті люди, які раніше не виходили на майдани, бо Україна підійшла до певної критичної межі. Серед учасників акції ми побачимо правозахисників, журналістів, багатьох цікавих і важливих людей, і все це планується транслювати в інтернеті», – повідомила УНІАН голова оргкомітету акції у Харкові Вікторія Черевко.

За її словами, акцію вирішено проводити «без партійної символіки, без окреслення політичних сил».

У Житомирі, який сьогодні, до речі, відзначає День міста, також стартувала акція на захист свободи слова.

У цей час на Майдані Соборному влада влаштувала урочистості у радянському стилі. Учасники цього дійства, зокрема студенти в українських національних строях, вийшли із загальної колони і приєдналися до учасників акції на захист ТВі.

Свій протест проти обмеження мовлення на кабельному телебаченні телеканалу ТВі також прийшли висловити й кілька сотень львів’ян. Акція відбувається на площі Ринок – центральній площі Львова. Кількість учасників постійно збільшується.

У Луганську також проходить мітинг на підтримку телеканалу ТВі, у якому бере участь близько 100 осіб. Мітинг проходить на площі у сквері Пам`яті, передає УНІАН.

На акцію у Луганську зі своїми прапорами прийшли представники окремих політичних сил, але на прохання організаторів, вони згорнули свої прапори, оскільки була домовленість, що акція має проходити не під партійними прапорами.

На жаль, Чернівці не долучились до загальноукраїнської акції. Однак вже

Резолюція мітингу \”ТВій простір свободи\”


Ми, учасники мітингу на захист незалежного каналу ТВі, висловлюємо своє глибоке обурення спробами знищити свободу слова у нашій країні. Ми вимагаємо:
припинити репресії проти незалежних ЗМІ та тиск на журналістів;
відновлення мовлення каналу ТВі у повному обсязі;
відставки членів Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення;
припинення цензури у ЗМІ та забезпечення мовникам рівного доступу до поширення телесигналу.

Закликаємо всіх небайдужих громадян України приєднатися до наших вимог!

Он-лайн трансляцію можна дивитися ТУТ

peredplata