Вибори у Чернівцях виграють \”Батьківщина\” і Федорук

Вибори у Чернівцях виграють \"Батьківщина\" і ФедорукТакі дані сьогодні оприлюднив соціологічний консорціум \”За чесні вибори\”.

В Чернівцях оголосили результати соціологічного дослідження по 201-му виборчому округу. Соціологи визначили ймовірних переможців. З 1го по 10 вересня поточного року соціологічний консорціум «За чесні вибори» провів дослідження методом індивідуального інтерв’ю, опитано було 1000 чернівчан, які досягли 18-річного віку.

Соціологічний консорціум «За чесні вибори», засновано центром соціальних та маркетингових досліджень SOCIS проводить постійний моніторинг електоральних настроїв виборців. Цього розу SOCIS провело дослідження в Чернівцях спільно з Центром Євроатлантичної інтеграції та безпеки ЧНУ ім. Ю. Федьковича. З 1го по 10 вересня поточного рокусоціологічний консорціум «За чесні вибори» провів, на 201 оkрузі, дослідження методом індивідуального інтерв’ю. Опитали загалом 1000 чернівчан, які досягли 18річного віку. Квотами у виборці були: стать, вік та освіта.

Наталія Стрельчук, директор Центру Євроатлантичної інтеграції та безпеки ЧНУ ім. Ю. Федьковича: «Я вважаю, що такі дослідження є дуже важливими т-що власне вони дають не тільки уяву про рейтинги кандидатів але вони й дають можливість політологами та соціологам настрої населення власне вони важливі і для виборців».

На запитання « Якби вибори до Верховної ради України відбулись у найближчу неділю, то за яку партію Ви би проголосували?» 26,1 % чернівчан відповів зо ВО «Батьківщина», 13,7 % за «Удар»,партія регіонів 13,3%, «Свобода» 5,5%, КПУ 4,7%, «Наша Україна» 2,5%, «Україна вперед» 2,3 %, інші партії обрало 0,8% опитаних чернывчан.

Відтак дані соціологів свідчать – уподобання чернівчан поки розподіляються наступним чином: Всеукраїнське об’єднання \”Батьківщина\”, \”УДАР\”, \”Партія Регіонів\” і \”Свобода\” долають п’ятивідсотковий бар’єр на виборах до Верховної Ради. Загалом прийти на вибори з тисячі опитаних респондентів збираються близько 80%. Якщо говорити про рівень довіри, то тут він традиційно низький, як до верхівки владної партії, так і до опозиції.

Ящо б вибори депутатів до Верховної Ради відбулися найближчої неділі, Микола Федорук набрав би 23% голосів. Це найбільше з-поміж усіх кандидатів у депутати.

– Говорити про те, як складеться ситуація, я можу тільки після того, як ми проведемо друге дослідження, я хочу зрозуміти динаміку цих рейтингів. Я підкоригую отримані результати з урахуванням очікуваної явки. Не просто ці дані, що 24% опитаних нами людей відповіли ось так чи ось так. І будуть голосувати за того чи за іншого. Ні, я буду будувати вже прогнозні моделі, – сказав у коментарі журналістам ТВА Микола Чурилов, директор Центру соціальних та маркетингових досліджень \”СОЦИС\”.

Похибка репрезентативності, як запевняють автори дослідження, не перевищує +/- 3,1%. Наступне ж опитування виборців керівник Центру соціальних та маркетингових досліджень SOCIS обіцяє провести вже за тиждень.

За матеріалами citi.cv.ua та mtrk.com.ua

peredplata