Закон про наклеп перетворить Україну на ізольовану країну третього світу, – Арсеній Яценюк

Закон про наклеп перетворить Україну на ізольовану країну третього світу, - Арсеній ЯценюкУхвалення закону про наклеп – це ніщо інше, як страх Партії регіонів перед вільною пресою, заявив у середу, 19 вересня, голова Ради Об\’єднаної опозиції «Батьківщина» Арсеній Яценюк під час прес-конференції в Одесі.

Він нагадав, що Верховна Рада 18 вересня ухвалила в першому читанні проект закону «Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо посилення відповідальності за посягання на честь, гідність та ділову репутацію особи».

Арсеній Яценюк підкреслив, що так званий закон про наклеп передбачає введення кримінальної відповідальності «за будь-яку інформацію, насамперед по відношенню до президента й уряду».

«Це закон про заборону говорити правду і про кримінальну відповідальність за те, що ви будете говорити правду на телеканалах, у своїх блогах, сайтах та газетах», – звернувся він до журналістів.

«Усе це вкладається в загальну концепцію контролю за ЗМІ: відключення каналу ТВі, вплив на журналістів і на власників ЗМІ, а тепер остання крапка – безпосередньо залякування журналістів кримінальною відповідальністю за правду про сьогоднішню владу і президента», – наголосив Арсеній Яценюк.

Ухвалення цього закону, підкреслив Арсеній Яценюк, свідчить про те, що Україна перетворюється на ізольовану країну третього світу.

peredplata