Бізнесмен, на підприємствах якого працює 800 робітників, не має грошей, щоб розвісити свою політичну рекламу

Бізнесмен, на підприємствах якого працює 800 робітників,   не має грошей, щоб розвісити свою політичну рекламу  Кандидат у народні депутати від Партії регіонів, депутат обласної ради Артем СЕМЕНЮК, який запевняє виборців, що створив кілька різнопрофільних підприємств, де зайнято понад 800 працівників, не знайшов коштів, щоб розвісити свою політичну рекламу. Усупереч закону розміщенням зовнішньої політичної реклами Артема СЕМЕНЮКА займалися пожежники.

Протиправні дії кандидата в народні депутати від Партії регіонів Артема СЕМЕНЮКА та Територіального управління МНС України в Чернівецькій області 20 вересня у суді оскаржив кандидат у народні депутати від партії УДАР Богдан БАЛАСИНОВИЧ. До судового позову додано фото та відеозапис зазначеного факту порушення виборчого законодавства.
У позові зазначається, що 16 вересня співробітники особового складу державного органу Державної пожежної частини № 8 (м.Сокиряни) ТУ МНС України в Чернівецькій області із використанням засобів спеціальної техніки здійснювали наклеювання політичної реклами кандидата в народні депутати України від Партії Регіонів у 204 одномандатному виборчому округу А.О.СЕМЕНЮКА на білборд із написом «Відродити і розвивати «Семенюк Артем».
Відповідно до Закону України «Про пожежну безпеку», а також Положення про міністерство надзвичайних ситуацій структурні підрозділи МНС України, до складу яких відноситься державна пожежна частина № 8, фінансуються за рахунок державного бюджету та не мають повноважень щодо здійснення комерційної господарської діяльності, в тому числі щодо надання послуг кандидатам в народні депутати або іншим особам щодо розміщення їхньої реклами чи передвиборної агітації на зовнішніх носіях силами особового складу та за допомогою техніки такого державного органу.
Між тим Закон України «Про вибори народних депутатів України» зобов’язує кандидатів у народні депутати України в одномандатних виборчих округах здійснювати передвиборну агітацію за рахунок коштів відповідних виборчих фондів, встановлює рівне та неупереджене ставлення органів державної влади, їх службових та посадових осіб до кандидатів у депутати, партій – суб’єктів виборчого процесу.
Таким чином, сприяння пожежної частини №8 м.Сокиряни у здійсненні передвиборної агітації кандидату в народні депутати України від Партії Регіонів може бути розцінено як неправомірне втручання у виборчий процес.
Кандидат у народні депутати від партії «УДАР» Богдан БАЛАСИНОВИЧ просить Чернівецький окружний адміністративний суд визнати у цьому випадку протиправними дії кандидата в народні депутати України від партії Регіонів по 204 одномандатному виборчому округу Артема СЕМЕНЮКА та Територіального управління МНС України в Чернівецькій області.
Коментуючи ситуацію, Богдан БАЛАСИНОВИЧ зазначив, що кандидат в народні депутати від Партії регіонів Артем СЕМЕНЮК проводить одну із найбільших дороговартісних виборчих кампаній. «На агітаційних зустрічах Артем СЕМЕНЮК робить цінні подарунки, вартість яких перевищує встановлену законом для агітаційних заходів. Ця молода людина, яка виявила бажання стати політиком, нехтує вимогою закону про те, що використання власних коштів кандидатів у депутати чи коштів з інших джерел,окрім виборчого фонду, для проведення передвиборної агітації, у тому числі з ініціативи виборців, забороняється. Можливо, цьому кандидату у нардепи не вистачає досвіду та правової грамотності, щоб зрозуміти, що такі дії є непрямим підкупом виборців. Цінуючи гідність наших людей, які отримали такі подарунки, ми не оскаржуємо таку практику свого опонента у суді. Але, коли справа стосується використання бюджетних коштів, вважаємо, що позиція має бути принциповою, навіть коли йдеться про незначні суми»,- заявив кандидат у народні депутати Богдан БАЛАСИНОВИЧ.

Прес-служба кандидата у народні депутати Б.Баласиновича.
Фото та відеозапис факту порушення виборчого законодавства додаються.

Бізнесмен, на підприємствах якого працює 800 робітників,   не має грошей, щоб розвісити свою політичну рекламу

Бізнесмен, на підприємствах якого працює 800 робітників,   не має грошей, щоб розвісити свою політичну рекламу

https://disk.yandex.net/disk/public/?hash=jDK/oRqR1hCxLlG8podSRk/FnwK4FCJt3Q3z5AoioVE%3D&final=true

peredplata