Суд заборонив Мунтяну керувати Чернівецькою обласною радою

 
 

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила в силі рішення ВАКС про відсторонення від посади голови Чернівецької облради Івана Мунтяна, підозрюваного в отриманні хабаря.

Про це повідомляє пресслужба Вищого апеляційного суду

 

“Сьогодні, 7 липня, Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розглянула апеляційну скаргу захисника підозрюваного, голови Чернівецької обласної ради, на ухвалу слідчого судді від 01.06.2020 року про продовження строку відсторонення від посади”, – йдеться у повідомлення.

За результатами судового засідання суд відмовив у задоволенні апеляційної скарги захисника та залишив в силі захід забезпечення у кримінальному провадженні у вигляді відсторонення від посади до 01.08.2020.

Таким чином Мунтян залишився відстороненим від посади до 1 серпня.

Раніше слідчий суддя ВАКС відмовив детективу і прокурору у відстороненні Мунтяна від посади на два місяці. Тому САП подала на це рішення скаргу. Апеляційна палата ВАКС Мунтяна відсторонила.

Як відомо, Івана Мунтяна підозрюють у отриманні неправомірної вигоди в розмірі 180 тис доларів від приватного підприємця Юрія Кушніра.

За версією слідства, у липні 2019 року голова облради висловив прохання Кушніру надати йому неправомірну вигоду у сумі 400 тис. доларів за сприяння в передачі в оренду оздоровчого комплексу “Брусниця”.

Суд обрав Мунтяну запобіжний захід у вигляді внесення застави розміром понад 10 мільйонів гривень.

peredplata