До криміналу прокуратура притягує місцевого депутата

До криміналу прокуратура притягує місцевого депутатаПрокуратура Хотинського району Чернівецької області завершила досудове слідство у кримінальній справі, порушеній стосовно директора МПП «Зелена Липа» за ознаками складу злочинів, передбачених ч.2 ст.364-1 (зловживання повноваженнями) і ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

Протягом 2007-2011 рр. директор вносив недостовірні відомості до довідок про нараховану та виплачену заробітну плату людям, працевлаштованим за направленням центру зайнятості, використання робочого часу працівника та сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування дев’яти особам, а згодом подавав вказані документи до Хотинського районного центру зайнятості. Таким чином незаконно отримав дотації з Фонду держсоцстраху України на випадок безробіття на суму понад 130 тис.грн., спричинивши державним інтересам матеріальні збитки на вказану суму.
Враховуючи те, що директор має статус депутата місцевої ради, кримінальна справа стосовно нього була порушена прокурором Чернівецької області. Її матеріали скеровані до Хотинського районного суду для розгляду по суті. Також в інтересах центру зайнятості прокуратурою заявлено позов щодо відшкодування вказаних збитків до держбюджету – повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.

peredplata