Курс на Європу: «Європейська Солідарність» у Чернівцях представила свою команду

 У Чернівцях відбувся Форум демократичних сил «Мій вибір – європейська Буковина», під час якого партія «Європейська Солідарність» представила свою команду, що балотуватиметься на місцевих виборах-2020.

Лікарі, освітяни, підприємці, науковці та молодь зібралися на Форумі демократичних сил, аби обговорити стратегію розвитку нашого міста та області. Підтримати команду «Європейської Солідарності» до Чернівців приїхав відомий режисер та актор Ахтем Сеітаблаєв.

«Для мене Чернівці – це яскравий маркер того, яким може бути справжнє українське, європейське місто. Дуже важливо, коли людям не байдуже. Не байдуже, чиє ім`я носять вулиці їхнього міста, що обирають у якості символів і національних маркерів. Бо кожного дня обираючи, пити чай чи каву, обираючи ту чи іншу людину, ми формуємо своє майбутнє, – зазначив Ахтем Сеітаблаєв. – Я закликаю всіх тих, хто прийде на виборчі дільниці, аналізувати, аби обрати гідну місцеву владу, а в майбутньому – гідну владу країни».

Чернівецьку команду «Європейської Солідарності» представив Сергій Костинський, член центральної ради партії. Він запевнив, що саме їх політсила здатна захистити і втілити у життя європейський курс України.

«В Україні є дві біди: непрофесіонали і проросійські сили. Першим вдалося тимчасово ввести в оману український народ. Але, Слава Богу, українці вже почали розуміти, що їх просто надурили. А другі готуються до реваншу і повернення України під контроль держави-агресора. «Європейська солідарність» – це єдина сила, яка здатна захистити і втілити в життя європейський курс нашої країни, європейський курс розвитку регіонів і громад.

Ми є єдиною силою, яка здатна врятувати країну з тієї прірви, в яку її ведуть непрофесійна влада та реваншисти, – зазначив у своїй промові Сергій Костинський. – Ми є глобальною політичною силою, здатною впроваджувати наш курс, програму і цілі на всіх рівнях: місцевому, регіональному, загальнонаціональному.

Для мене дуже важливо, що люди, які представляють Чернівці та Чернівецьку область – це спрацьована команда. Є молоді обличчя, які ніколи не працювали в органах місцевого самоврядування, а є професійні досвідчені менеджери, науковці,освітяни,  лікарі. Завдяки їхньому професіоналізму наші фракції будуть потужні та ефективні».

«Ми ставимо перед собою амбітні, але реальні цілі»

Перший номер виборчого списку до Чернівецької обласної ради – Михайло Павлюк.

Він презентував програму, із якою «ЄС» іде на місцеві вибори. Зокрема, ідеться про продовження європейської інтеграції, утвердження національної ідентичності, наведення ладу і порядку у місті та області.

«Ми ставимо перед собою амбітні, але цілком реальні цілі. Перша з них – європейська система охорони здоров`я. Продовжуватимемо програму розбудови сільських амбулаторій, яка була розпочата п`ятим президентом України Петром Порошенком. Забезпечимо медичне страхування медперсоналу, чіткий і гарантований пакет пацієнта, технічне забезпечення медичних закладів, – розповів Михайло Павлюк. – Наступна ціль – функціонування та відкриття нових міжнародних пунктів пропуску на українсько-румунському кордоні.

Ми підтримаємо і забезпечимо авіаційне, залізничне сполучення нашого регіону з іншими регіонами України та за її межами. Будемо прагнути забезпечити кожну громаду доступним комунальним транспортом.

У пріоритеті, звісно, – освіта та наука. Наша мета – розвиток нової української школи, кращий освітній простір, інклюзія. Розбудовуватимемо мережу дитсадків та освітніх закладів, стимулюватимемо дітей вивчати іноземні мови тощо».

Михайло Павлюк також зазначив, що «Європейська Солідарність» виступає за європейську екологічну безпеку, що дозволить зберегти Чернівецьку область як екологічний регіон. Екобезпека включає у себе, зокрема, забезпечення систем протипаводкового захисту, належне їхнє фінансування, боротьбу з вирубкою лісів і роботу із сортуванням та утилізацією відходів.

Василь Максимюк балотуватиметься у мери

Також на Форумі демократичних сил було оголошено, що на мери Чернівців від партії «Європейська Солідарність» балотуватиметься Василь Максимюк.

А до міської ради – науковці Сергій Бостан та Ганна Скорейко, волонтерка Наталія Фрунзе, освітянка Уляна Легусова. Окрім озвучених планів та завдань, які ставлять перед собою представники «Європейської Солідарності», Василь Максимюк також акцентував на тих аспектах, які вкрай важливі для розвитку міста.

А це – реформа медицини, ремонт доріг,  забезпечення дітей якісною освітою та безпечними умовами навчання, а також створення у Чернівцях індустріального парку.

«Нашою програмою передбачена поетапність ремонту доріг міста. Перший етап – це дороги, які потребують капітального ремонту із повною заміною мереж. Другий – це виключно асфальтування. Третій – це ямковий ремонт та відновлення доріг, які покриті гравійною сумішшю, – сказав Василь Максимюк. – Окрім того, ми прагнемо створити у Чернівцях індустріальний парк. Досі в місті його немає через постійні конфлікти у міській раді.

Ми розуміємо, що  індустріальний парк – це інвестиції, робочі місця, наповнення податками бюджету нашого міста». Представники «Європейської Солідарності» одностайно заявили, що роботи багато, але вони готові працювати, аби перетворити Чернівці та область на дійсно європейський регіон.

Джерело: https://acc.cv.ua/news/chernivtsi/kurs-na-evropu-evropeyska-solidarnist-u-chernivcyah-predstavila-svoyu-komandu-foto-63442?fbclid=IwAR2rnMhdP300RyOHeKEsvHVN-Y370pxBKB_nHiyp6W1LakowEsU6CgMF6oE. Сайт http://acc.cv.ua/

peredplata