Під час святкування Дня міста партія «Наш край» розмістила свій логотип на будівлі театру у Чернівцях

Інсталяцію із політичною символікою “Нашого краю” проєктували на будівлю театру імені Ольги Кобилянської під час святкувань Дня міста у Чернівцях.

3 жовтня, під час святкування 115-річниці з Дня відкриття будівлі Музично-драматичного театру імені Ольги Кобилянської, яке також співпало із днем міста Чернівці, на одну із стін цієї ж будівлі була спроектована політична реклама партії “Наш Край”.

 

У коментарі ОПОРІ  представник “Нашого краю” Микола Романюк сказав, що театр попросив їх (тобто представників партії) до дня міста зробити інсталяцію. «Це було світло, будь хто так само міг ліхтариком посвітити. А ми, при цьому, зробили свято для міста», – прокоментував  він.

Директор театру Юрій Марчак розповів спостерігачеві ОПОРИ про цю ситуацію: «Зі мною не домовлялися про політичну рекламу,  ми домовилися  про те, що вони роблять нам інсталяцію на будівлю театру. Щодо картинки “Наш край” на інсталяції – домовленості не було”.

«Розміщення політичної символіки у на будівлях, які знаходяться у комунальній власності – заборонено, проте в законі немає чітких обмежень, щодо подібних видів іміджування політичними силами», – розповідає  радниця з юридичних питань ОПОРИ Тетяна Юзвяк. В будь-якому разі закликаємо керівників державних та комунальних закладів утриматися від співпраці організаціями політичних партій, що передбачає розміщення чи будь-яку іншу демонстрацію символіки, слоганів, девізів, прапорів таких політичних сил. Також звертаємо увагу керівників закладів культури на те, що якщо концерт, вистава чи інших публічний захід відбувається за підтримки або на підтримку кандидата або партії, то такий захід має бути профінансований за кошти виборчого фонду.

Богдан Старик, координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у  Чернівецькій області
тел.: +380932319531
e-mail: bstaryk@gmail.com
Анна Ноголь, комунікаційниця Громадянської мережі ОПОРА у Чернівецькій області
тел.: +380978653860

peredplata