B Таліні відбувся міжнародний саміт “Ініціатива трьох морів”.

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає:
-У столиці Естонії завершилася зустріч на вищому рівні “Ініціатива трьох морів”, основною темою якої президент Естонії Керсті Кальюлайд назвала новітні “мудрі”, смарт- комунікації, які дозволять знайти способи більш ефективного об’єднання і спільного використання інфраструктури країн Євросоюзу.
“Естонія намагається наповнити роботy “Ініціативи трьох морів” більш практичним змістом i формою співпраці, – сказала Кальюлайд. – Ми ці цілі виконали. З ініціативи Естонії стало більш тісним співробітництво на рівні урядів, суттєво зросла кількість країн, які підключилися до інвестиційного фонду “Ініціативи трьох морів”, також був створений виконавчий секретаріат цієї нової міжнародної організації.
У першій половині зустрічі по інтернету брали участь глави держав Східної та Центральної Європи, президент ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр і держсекретар США Майкл Помпео. У Талін також прибули президент Польщі Анджей Дуда, президент Болгарії Румен Радев і заступник держсекретаря США з питань економічного зростання Кейт Крачила.
Також державний секретар США Майкл Помпео виступив з промовою на Віртуальному саміті “Ініціативи трьох морів”, організованому Урядом Естонії. “Ініціатива трьох морів” (ІТМ) спрямована на підвищення економічного процвітання за рахунок розширення зв’язків уздовж осі північ-південь між країнами регіонів Балтійського, Адріатичного і Чорного морів.
“Ініціатива трьох морів” (ІТМ), являє собою об’єднання дванадцяти держав Європейського союзу, розташованих в Центральній і Східній Європі. Територія країн-учасниць має вихід до Адріатичного, Балтійського і Чорного морів. Метою організації є налагодження регіонального діалогу з різних питань, що зачіпають держави-члени. Перша зустріч на вищому рівні країн-учасниць відбулася в 2016 року в Дубровнику.
Відтак ми стаємо свідками того, що на тлі громіздкого і неповороткого Європейського союзу народжується нова, сучасна і мобільна міжнародна, міждержавна структура, яка у майбутньому спроможна буде оновити ЄС i надати йому нове дихання..
Зображення може містити: 6 осіб, люди стоять та у приміщенні
 
 
 
Rostyslav Demchuk, Natasha Dobrovolska та ще 38
 
5 поширень

peredplata