Чернівецька міська ТВК перераховуватиме бюлетені ще 40 дільниць

8 листопада Чернівецька міська виборча комісія своїм рішенням відправила на повторний підрахунок 40 дільниць, при цьому непорахованими залишаються виборчі бюлетені ще 11 дільниць, відправлених на перерахунок раніше. Засідання комісії мало завершитися 6 листопада. Про це повідомляє Опора.Чернівці.

Через два дні після кінцевого терміну для оголошення результатів виборів, 8 листопада, члени Чернівецької міської ТВК проголосували за перерахунок ще близько 40 дільниць (окрім них на перерахунку залишаються ще 11 дільниць). Із відповідною заявою до ТВК звернувся Олександр Маркідонов – уповноважена особа “Партії чернівчан”. 8 із 11 присутніх членів ТВК проголосували за перерахунок. Відповідно до заяви Олександра Маркідонова причина перерахунку – те, що виборча комісія лише прийняла бюлетені із цих 40 дільниць на зберігання, але вони не були передані комісії під час засідання.

 
 
 
 

Зазначимо, що бюлетені однієї із цих 40 дільниць (№730487) вже перераховані, бюлетені дільниці №730471 знаходяться в процесі перерахунку, бюлетені дільниці №730486 будуть повторно рахувати найближчим часом. Інші ж дільниці успішно здали протоколи до Чернівецької міської ТВК раніше. Засідання Чернівецької міської ТВК триває.

Повторний підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці у відповідному виборчому окрузі з відповідних місцевих виборів здійснюється територіальною виборчою комісією після розгляду і прийняття протоколів та інших документів від усіх дільничних виборчих комісій відповідно до частини 12 статті 254 Виборчого кодексу України.

Згідно з частиною 2 статті 255 Виборчого кодексу України відповідна територіальна виборча комісія після прийняття і розгляду протоколів (у тому числі з позначкою “Уточнений”) дільничних виборчих комісій про підрахунок голосів виборців на відповідних виборчих дільницях на підставі цих протоколів, а в разі повторного підрахунку голосів виборців – протоколів територіальної виборчої комісії про повторний підрахунок голосів виборців на відповідній виборчій дільниці не пізніш як на дев’ятий день з дня голосування (3 листопада) встановлює  підсумки голосування по кожному виборчому округу.

Відповідно до частини 2 статті 268 Виборчого кодексу України відповідна територіальна виборча комісія на підставі протоколів, зазначених у частині першій цієї статті (у тому числі протоколів з позначкою “Уточнений”), а в разі проведення повторного підрахунку голосів виборців – на підставі протоколів відповідної територіальної виборчої комісії про повторний підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці, не пізніш як на дванадцятий день з дня голосування (6 листопада) встановлює результати голосування з відповідних місцевих виборів сільського, селищного, міського голови, депутатів у багатомандатних виборчих округах в день виборів (день повторного голосування), про що складає протокол.

peredplata