Битва за Канів. Даценко проти Губського

Битва за Канів. Даценко проти ГубськогоПланувався бліц-кріг, а вийшла затяжна Сталінградська битва… Найповільніший округ України, у якому Леонід Даценко від \”Батьківщини\” на 4600 голосів обійшов Богдана Губського, остаточно занурився у виснажливі позиційні бої.

Телеграфно – новини з фронту:

1. Після дводенного простою ОВК 197 у четвер ввечері нарешті запрацювала і почала розглядати протоколи. Атмосфера дуже нервова, за кожну дрібницю – багатогодинні (!) суперечки. Маємо підстави вважати, що абсолютна більшість членів ОВК працює в інтересах Богдана Губського, але загалом комісія повертає вибори в окрузі в рамки процедури.

2. У нас \”ожив\” сервер. За останню добу комп\’ютерники ввели близько 8% протоколів і на сайті ЦВК нарешті вийшов у лідери реальний переможець – Даценко. На цей момент перевага – 700 голосів. При тому, що на сайті все ще сидить украдена у нас 1000 голосів різниці на дільниці 897.

3. Люди постійно чергують під ОВК. Щонайменше двічі на день – мітинги. У четвер, коли було тепло і сонячно, Саша Аргат з \”5 каналу\” описав те, що він бачив так: \”народні гуляння з перспективою переростання в Коліївщину\”.

На фоні диких мордобоїв в інших проблемних округах, Канів виглядає настільки тихо, наскільки тихою може бути порохова бочка.

Що буде далі? Ми готові до кількох сценаріїв, за якими Богдан Губський може спробувати вкрасти перемогу. Найпримітивніший шлях – в судах відбирати дільниці з найбільшою підтримкою Даценка. Iнші \”вузькі\” місця – уточнення протоколів. Варіант силового бєзпрєдєлу теж допускаємо. Будемо протидіяти.

Щойно поновилось засідання ОВК – з усіма перспективами дуже нервової всенощної. Є підстави вважати, що ця ніч може бути вирішальною. Для цього ОВК \”посилено\” 10 новими – відчутно зубастішими – членами від ПР та технічних партій.

Тут другий день воює за правду Парубій. Iз приємних сюрпризів – приїзд оксани Продан з \”Удару\” та Iвана Зайця з УНП. Iз неприємних – поява на ОВК Олександра Єльяшкевича у якості консультанта пана Губського. Сумнівна честь як на такі обставини…

Принагідне спасибі всім за підтримку – словом, ділом, сюжетом, статтею, термосом з чаєм. Навіть кожна СМСка і кожен смайлик в такому пеклі – безцінні. I спасибі нашій неймовірній і незламній місцевій канівській команді. Тримаймося!

Андрій Шевченко

peredplata