Байдену запропонували відключити Росію від SWIFT

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Невже я, нарешті, цього дочекаюсь? Вперше з пропозицією відключити Росію від SWIFT виступив ще у 2014 році під час саміту ЄС у Брюсселі тодішній прем’єр Великобританії Девід Камерон. Його підтримала Польща і країни Балтії. Однак цю пропозицію рішуче відхилила канцлер Німеччини Ангела Меркель та її традиційний союзник Франція. Відтак тема покарання Росії відєднанням її від всесвітнйої електронної фінансової мережі SWIFT більше на високих рівнях не порушувалася.
Тепер ця тема знову випірнула на поверхню. Команда президента Джо Байдена розглядає ряд можливих заходів у відповідь, щоб покарати Росію за безпрецедентні хакерські атаки з боку Москви, які були спрямовані на американський Мінфін, міністерство торгівлі, Держдепартамент, а також низку державних агентств.
Відповідні кроки повинні призвести до високих економічних, фінансових та технологічним втрат Росії. Вважають соратники Джо Байдена.
Мішенню для потенційних фінансових санкцій Мінфіну США може стати Служба зовнішньої розвідки Росії. З СЗР, за даними спецслужб США, пов’язані хакери, які діяли від імені російського уряду і зламали системи не тільки держструктур, а й цілої низки приватних компаній. За даними Bild, в їх числі могли опинитися також німецькі Siemens і Deutsche Telekom.
“Символічних заходів не вистачить. Треба, щоб росіяни відчули, що ми спроможні дати серйозну відсіч”, – заявив агентству Reuters американський аналітик Джеймс Едвард Люіс. Серйозною протидією росіянам, переконаний Джеймс Едвард Люіс можуть бути: відключення російських фінансових установ від SWIFT, рішуче посилення санкцій щодо “Північного потоку – 2”, “Турецького потоку”, аж до повної економічної ізоляції Росії.
Зображення може містити: текст «SWIFT»
 
 
 
 
 
 

 

 
 
Коментувати
 
 
Поширити
 
 

peredplata