Половину справу по виборах порушено через підкуп. Але не на Буковні

Половину справу по виборах порушено через підкуп. Але не на БуковніОргани прокуратури відкрили дев’ять кримінальних справ щодо порушення виборчого законодавства під час парламентських виборів в Україні, п’ять із них уже перебувають у суді, повідомив генеральний прокурор Віктор Пшонка.

\”На сьогодні органи прокуратури порушили дев’ять кримінальних справ за тими зверненнями, які надійшли щодо порушень під час виборчого процесу\”, – сказав він на брифінгу в понеділок, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Він поінформував, що є п’ять кримінальних справ стосовно підкупу виборців, чотири з яких уже направлено до судів.

Говорячи про суми, якими підкуповували виборців, генпрокурор повідомив: \”Суми були від 50 грн – мінімум до 500 – максимально\”.

Решта справ, за словами генпрокурора, ще розслідуються. Пшонка додав, що за п’ятьма кримінальними справами, які розглядаються в судах, висунуто обвинувачення шести особам.

Генпрокурор пояснив, що, згідно із законодавством, органи прокуратури не мають права втручатись у виборчий процес, проте реагують на відповідні звернення про порушення.

\”За цей час органи прокуратури розглянули 1 тис. 346 звернень\”, – зазначив Пшонка, додавши, що 80% із них було перенаправлено уповноваженим органам.

Джерело Українська правда

peredplata