Політолог передрік майбутнього спікера ВР

Політолог передрік майбутнього спікера ВРПолітолог Михайло Погребинський вважає, що Верховну Раду очолить не просто представник Партії регіонів, а «хтось із донецьких».

Про це він сказав під час «круглого столу», відповідаючи на запитання УНІАН щодо майбутнього керівництва парламенту.

За його словами, «у сьогоднішній надскладній ситуації Януковичу потрібна на 100% своя людина на цій посаді».

Він додав, що теоретично на посаді голови ВР «міг би бути Лавринович з великою ймовірністю, оскільки він досвідчена людина, але він не є донецьким, в нього є рухівський бек-граунд». Він прогнозує, що на посаді заступника буде представник КПУ і скоріш за все «всюдисущий Мартинюк».

На цю тему: ВР передумала: спікера обиратимуть відкритим голосуванням

М.Погребинський зазначив, що серед заступників може бути представник «так би мовити незалежних, який міг би забезпечити підтримку, в разі необхідності.

Він не виключає, що таким представником може стати Петро Порошенко, «якщо Порошенко погодиться не на перше місце, а в нього амбіції великі». На думку політолога, очолити парламент може «Клюєв, або Єфремов».

Відповідаючи на запитання про те, що на цю посаду прогнозують депутата з фракції Партії регіонів Леоніда Кожару, М.Погребинський сказав, що він, скоріше, претендує на посаду міністра закордонних справ.

Джерело

peredplata