Топ-10 багатіїв Ради очолив Костянтин Жеваго

Топ-10 багатіїв Ради очолив Костянтин ЖевагоВсього в новий парламент \”пройшли\” 11 мільярдів доларів.

11 мільярдів доларів або близько 90 мільярдів гривень – стільки становить сумарний статок депутатів нової Верховної Ради (25% від усього держбюджету).

Видання \”Комсомольська правда\” в Україні\” склало рейтинг найбагатших депутатів сьомого скликання:

Костянтин Жеваго – 2,26 мільярда доларів

Наймолодший мільярдер Європи в парламенті вже в четвертий раз. Пройшов по мажоритарному округу в Полтавській області.

Як і Ахметов, Жеваго в Раді минулого скликання входив у десятку прогульників – депутатів, які найчастіше пропускають засідання парламенту.

Петро Порошенко – 971 мільйон доларів

Міністр економіки в нинішньому уряді і власник цукеркової фабрики \”Рошен\”. Як і Жеваго, пройшов по мажоритарному округу у Вінницькій області (де у нього та його батька Олексія Івановича – сільськогосподарський бізнес).

Володимир Бойко – 918 мільйонів доларів

Представник Партії регіонів починав свою кар\’єру на металургійному заводі ім. Ілліча трубопроводчиком в цеху водопостачання, а через 35 років очолив це підприємство.

Незважаючи на високі пости і доходи, олігарх схильний до аскезі – живе в квартирі площею 86,8 кв. м в Маріуполі, власним автомобілем не розжився. Відпочивати, до речі, віддає перевагу в Криму, інтересу до закордонів не проявляє.

Василь Хмельницький – 846 мільйонів доларів

Для бізнесмена це вже п\’ятий \”заклик\” до парламенту. Свою законодавчу діяльність Хмельницький вів під різними політичними прапорами Партії зелених, БЮТ, а тепер Партії регіонів.

Сергій Тігіпко – 806 мільйонів доларів

Віце-прем\’єр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко ще в березні цього року був самостійним політичним гравцем – очолював партію \”Сильна Україна\”. Але обставини склалися так, що влітку його партія влилася в Партію регіонів.

Сергій Тігіпко, мабуть, єдиний політик у країні, який щодня виділяє мінімум одну годину свого часу на тренування \”качалці\”.

Юрій Іванющенко – 756 мільйонів доларів

У парламенті нинішнього скликання бізнесмен Юрій Іванющенко був поодиноких гостем. Останній раз під законодавчим куполом його бачили 24 квітня, коли народні депутати обирали омбудсмена Вікторію Лутковську. Політик славиться тим, що має значний штат особистих бодігардів.

Антон Пригодський – 391 мільйон доларів

\”Сірий кардинал Партії регіонів\” – так називають Пригодського політики. Кажуть, з Віктором Януковичем його пов\’язують тісні дружні відносини.

Олександр Фельдман – 375 мільйонів доларів

Власник одного з найбільших ринків у Східній Європі – харківського \”Барабашово\”. Депутатський мандат отримав теж за мажоритаркою, природно, в Харкові. Політик відомий тим, що очолює одну з найбільших благодійних організацій в країні і керує Єврейським фондом України. Захоплювався колекціонуванням антикварної зброї, вин, морських раковин і акимоно – японських статуеток.

Таріел Васадзе – 299 мільйонів доларів

Автомобільний магнат пройшов до парламенту за списками Партії регіонів. Хоча на минулих виборах фінансував БЮТ.

Борис Колесніков – 284 мільйона доларів

Віце-прем\’єр, міністр інфраструктури Борис Колесніков став народним депутатом за списком Партії регіонів. Цей рік пішов під його зіркою, так як саме він займався Євро-2012.

Джерело

peredplata