У Чернівцях інтереси Фірташа представляє директор «Чернівцігаз» Віктор Горда, ексгубернатор Папієв

Партія «Слуга народу» і сам теперішній президент обіцяли, що газ у нас буде дешевий, а вони будуть чесні та правдиві.

Пройшов рік з кількома місяцями. Ціни на енергоносії зросли до небачених висот, тарифи на комірне стали непосильні для пересічної української сім’ї. Натомість «Слуга народу» і президент Зеленський , їхні сім’ї та родичі подвоїли і потроїли свої статки. Вони дорвалися до грошей, надр, землі української. І грабують її ніби в останній «судний день». Грабунок вже не прикривають ні словами, ні фіговими листочками. Вони ніби здуріли. Днями суддя КСУ Тупіцький відпочивав у Дубаях. Щодня за свій відпочинок платив 300 000 гривень. Ну, не ублюдок!?

Це – негідник!

Це – мерзотник!

Вони що? Страх втратили, забули історію Януковича, Коліївщину?!

Люди пробують їм нагадувати про те, що не будуть терпіти. Бо терплячі вмруть у холоді і в голоді. Щодня сотні активістів виходять на дороги. Поки що не так, як Устим Кармелюк, Олекса Довбуш… Мирно ходять пішохідними переходами і перекривають рух транспорту. І саме це вигідно владі та тим олігархам, які обкрадають Україну та українців. Бо якийсь десяток-два активістів створює незручності тисячам водіям і їхнім сім’ям. Але ж ті водії і їхні сім’ї – це такі ж самі українці, як ті ж активісти. І вони так само потерпають від непосильних тарифів. Їм також надсилають однакові з активістами платіжки за комірне, за газ, за електрику.

Тож навіщо українці створюють незручності і проблеми один одному?

У Чернівецькій області в один день знову перекривали дороги у селах Мамаївці, Дубівці, Берегомет, Оршівці, Звенячин, Атаки, місті Кіцмань і т. д.  Водії і пішоходи, всі платники високих тарифів, проклинали один одного, ненавиділи один одного, агресували один проти одного.

Поки на дорогах розгорялася ненависть одних українців до інших, зелена влада і її олігархи цупили усе, що бачили. Хоча й почали оглядатися зі страху й на людей.

Велика брехня

Першим брехуном виявився таки президент. Він швидко спустився з жовтої лижні* Буковелю, яка прокладена мимо готелю «Радісон», і приїхав до Києва. Там нагримав на міністрів. Мовляв, сучі діти, обкрадаєте український народ і навіть не соромитеся. А я там у горах Карпатських маю ніяковіти перед людьми за ваші тарифи. Негайно їх знизити.

І тоді затявкав в. о. міністра Вітренко.

  • Буде зроблено, товаришу-пане президенте! – сказав він, забігаючи наперед батька-Шмигаля до пекла.

Зеленський вимагав негайно зняти напругу у суспільстві, знизити тарифи. У нас є 55 газових компаній, які крадуть газ і нібито його продають населенню. Тож нехай буде конкуренція між ними. А зараз – знизити тариф на 30%.

  • Буде зроблено, – брехнув батько-Шмигаль.

І знизили тарифи до 6,99 грн.

Це не 30 відсотків, а тільки 3,2%

Уявляєте собі: на 1 копійку менше 7 гривень. Це як у «Метро» ставлять цінники на рибу, сир і мешти. Аби людям не різало в очі, що до 7 гривень тільки одна копійка, там же є цифра «6». Це такі хитрі ходи маркетологів-спекулянтів на базарах. Але ж не у державі!

Шмигаль і Зеленський – ніби спекулянти з «Калинки». Вони – влада. Яка вона влада, якщо діє, як дрібний барига?!

До цього ціна була 7 гривень 22 копійки. Відтепер буде 6,99. На 23 копійки знизили тарифи. І народ повинен радіти цьому. Але ж не радіє. Тоді Шмигаль каже народові, що тарифи (нібито низькі) діятимуть до 31 березня (?) «до кінця опалювального сезону».

Сараку прем’єр навіть не знає, що опалювальний сезон в Україні триває до 15 квітня. І навіть може бути продовжений, якщо стане холодно.

Але велика брехня пішла гуляти містами і селами України.

І нема на те ради…

 

Владу геть!

Люди владі не повірили. Тому з доріг не сходять. То там, то там відбуваються локальні перекриття трас.

Активістів і їхній революційний запал підживлюють дуже тонко і вміло. Ніхто вже не може дорікати комусь, що він за гроші йде на дорогу. Кожен йде, бо несила терпіти. І за це платити не треба нікому. Але чому саме на дороги виходять люди? Адже водії не винні. Вони ж такі люди, як і самі активісти. Чому би увесь революційний запал не спрямувати до тих, хто насправді винен. А це тих же 55 компаній газових та влада на місцях і у Києві.

Пам’ятаєте, Зеленський цю ж владу збирав і нібито змушував її тарифи зменшити. Чомусь він не зібрав тих 55 власників газових компаній. Чому? Бо їх нема в Україні. Вони живуть там, де їм добре: в Європі, Америці. А українці їх годують, одягають, платять їм за їхнє добро і добро їхніх родин.

Зі злости народ почав вимагати націоналізації енергоресурсів. І до того вже йде. Аби ще трохи втриматися і ще більше награбувати, а народ ошукати, ті, хто впливає на процеси, зараз замінять уряд і прем’єра Шмигаля. Навряд чи вони у тому ж складі  доживуть до кінця опалювального сезону. Коли таки по-справжньому закипить гнів людський, і активісти підуть з доріг до РДА, ОДА, газконтор, обленерго, тоді жертовним ягням на вівтар великого крадівництва кинуть Шмигаля.

І його уряд.

І проживе таким чином Зеленський до кінця року. А це знову буде новий опалювальний сезон. І знову треба буде гнати на заклання жертовне ягня. Чи може 450 ягнят-депутатів?

Час покаже.

 

Що робити?

Все ж таки Україна має власний газ. І навіть у такій кількості , що може забезпечувати потреби населення. Зараз з усіма знижками ціна кубометра газу становитиме 8 гривень 88 копійок.

Але й вона також непосильна пересічній українській сім’ї. Мізерні зарплати і пенсії, брак субсидій заганяють націю у кабалу до олігархії.

Окрім закликів до націоналізації ресурсів звучать й гасла перестати платити за комірне. Влада до цього також готується. Кажуть, що вже є проєкт закону про прирівнення тих, хто не платить комірне, до злісних неплатників аліментів. Тобто за борги будуть відбирати квартири, майно, саджати у тюрми, не випускати за кордон, не надавати кредити і т. д. і т. п.

Цього допустити не можна. Вихід є у тому, що газ власного видобування для українців може коштувати всього 4 гривні 60 копійок за кубометр. Надра і земля, і те, що під землею, належить народові. І там є достатньо власного газу.

Тож віддайте його народові за 4,60 грн.!

Далі знову ж таки повернемося до газових мереж. Вони прокладені за гроші людей, які створювали газові кооперативи у містах і селах. Труби проходять по землях громад. Тому вони належать громадам. Але тут є велика брехня влади і олігархів. А також тих холуїв, які обслуговують одних та інших.

Візьмемо, наприклад, Чернівецьку область і підприємство «Чернівцігаз», яке належить Дмитру Фірташу. У Чернівцях інтереси Фірташа представляє директор «Чернівцігаз» Віктор Горда. Також близький до Фірташа був, є і… (не знаю, чи буде – П.К.) Сергій Осачук. Раніше він керував фундацією Фірташа, опікувався «Маланка-Фест», яку фінансував Фірташ, очолював почесне консульство Австрії, де від правосуддя переховується Фірташ. А тепер Осачук – голова Чернівецької ОДА, призначений президентом України Володимиром Зеленським. Тобто на Буковині чітко об’єдналися інтереси влади і олігархату.

А ще збоку тут виглядає хитрий писок Папієва. Про його зв’язки з Фірташем знає півсвіту. Та й  пасинок нардепа займає високу посаду в АТ «Чернівцігаз».

Ось вони, люди в обслузі інтересів влади і олігарха Чернівецької області.

Саме з них треба починати питати:

  • Чому ціна на газ така висока?
  • Чому я маю платити за транспортування газу по мережах, які збудовані за мої кошти та розташовані на землях громад?
  • Чому газ добувають з української землі, а ціну на нього встановлює Фірташ з Відня?

Адреси, за якими треба ходити людям:

АТ «Чернівцігаз» – Чернівці, вул. Винниченка, 9-А.

Чернівецька ОДА – Чернівці, вул. Грушевського,1.

До речі, через дорогу від ОДА розміщений офіс партії ОПЗЖ, депутатом якої є Папієв. Тож пікетувати можна і Осачука, і Папієва разом, не виходячи з однієї площі.

І, насамкінець, треба їхати до столиці. Там питати з депутатів, з уряду і з президента. Адреси: місто Київ, вулиця Банкова, вулиця Грушевського.

А тепер про те, як хитро хоче обманювати людей Горда.

Він в окремих коментарях ФБ пише, що АТ «Чернівцігаз» не забирало у громад газові мережі. «Чернівцігаз» взяло їх на обслуговування. Бо ніхто інший цього робити не може.

Отож, аби не були такими хитрими фахівці «Чернівцігазу», теперішнім ОТГ, райрадам та облраді можна і потрібно створити комунальні організації, які будуть обслуговувати газові мережі. Після цього виставити «Чернівцігазу» відповідну ціну за транспортування газу по мережах, які будуть у власності ОТГ і ними обслуговуватися. Кошти за транспортування газу можна буде  спрямувати на покриття високих тарифів, встановлених газовими олігархами.

Тоді Фірташ, Горда, Папієв і їм подібні будуть залежні від громад. І без них не зможуть піднімати тарифи.

Саме таку думку висловила депутат Чернівецької обласної ради Ольга Кобевко:

  • За таких умов ми змусимо владу і олігархів служити українському народові, – сказала Ольга Петрівна. – Інакше вони зникнуть аки обри** з української землі, з українських надр, з українських владних кабінетів.

Сподіваємося, що на чергових і позачергових сесіях обласної, районних, міських, сільських і селищних рад депутати прислухаються до поради депутатки Ольги Кобевко. І таким чином змусять владу та глитаїв-олігархів служити нації, а не обкрадати її.

Петро Кобевко

Р.S. Про обленерго – у наступному числі «Часу».

* жовта лижня – лижна траса середньої важкості на Буковелі.

**  «Погибоша аки обри» – згадка літописця Нестора «Повість минулих літ». Про зникнення тюркських племінних союзів аварів. Вони зникли без жодного сліду на землі.

«Обри» – великий племінний союз тюркомовних племен, аварів, Аварського каганату.

peredplata