За безкоштовні «Чернівці» треба буде заплатити

За безкоштовні «Чернівці» треба буде заплатитиЧернівецькі люди за період виборчої кампанії вже звикли до того, що їм до поштових скриньок вкидали купи паперів. Хотіли вони того, чи ні. Щотижня чернівчанам приносили газету «Чернівці» з портретами «очільника» (так вони його й досі називають) міста і кандидата у народні депутати Віталія Михайлішина. Поміж портретами були розповіді про добрі справи «очільника».

Спочатку газету сприймали як подарунок. Адже давали її безкоштовно. А, як відомо, безкоштовним буває тільки сир у мишоловці. Коли ж у газеті друкували вже по 16-18 фотографій «очільника», вона згидилася людям. Але на це ніхто не зважав і до 28 жовтня Віталія Михайлішина справно носили до кожної хати. Тоді вирішили газету використовувати за її призначенням: хто на підстилку, хто загорне якийсь непотріб, а хто й до туалету віднесе.

Газета «Чернівці» уже майже стала атрибутом кожної чернівецької оселі. Але на виборах «очільник» з тріском програв Федорукові. Опозиція почала вимагати звіту про кошти, які викидалися на газету: хто платив? За що? І скільки? Після цього тираж різко впав і «Чернівці» носять не до всіх. А недавно Чернівцями поповзли ще й такі чутки, що за кожний примірник газети, який носили до хат чернівчан, люди змушені будуть заплатити. Гроші за це вираховуватимуть з пенсій та зарплат.

Мають такі чутки реальну основу, чи ні? Поки невідомо. Але за газету комусь таки треба буде платити…

peredplata