Помилки резидента!.

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Політичний аналітик, президент Інституту економічного аналізу (Вашингтон, США) Андрій Ілларіонов майже ніколи не давав підстав сумніватися у його поінформованості і компетентності. Оцінки й аналіз подій в Україні і довкола України завжди були блискучими й обгрунтованими. Однак нещодавно, під час інтерв’ю у телепрограмі “Час Голованова” Адрій Ілларіонов мене, якщо не розчарував, то добряче спантеличив.
У телепрограмі “Час Голованова” Адрій Ілларіонов, змальовуючи дуже понуре майбутнє України та, буцімто, негативне ставлення нової адміністрації США щодо України допустився кількох грубих помилок. Андрій Ілларіонов звинуватив США, що вони внесли у санкційний список Ігоря Коломойського, але не внесли у цей список Віктора Медведчука. Це не відповодає дійсності. Пану Ілларіонову слід було б знати, що іще 17 березня 2014 року США ввели персональні санкції проти Віктора Медведчука, який, на їхню думку, своїми діями загрожував суверенітету і територіальній цілісності України. “Medvedchuk has been under U.S. sanctions since 2014 for undermining Ukraine’s security, territorial integrity, and democratic institutions,” it said in a statement.(https://www.treasury.gov/…/press…/Pages/jl2326.aspx). Але, на жаль, це не завадило йому і далі зміцнювати свої позиції всередині країни. За допомогою тодішнього президента України Петра Порошенка за останні сім років Віктор Медведчук перетворився в неофіційного представника президента РФ в Україні. Однак нешодавні санкції Зеленського втоптали позиції Медведчука в нуль.
Друга хибна заява Андрія Ілларіонова стосувалася газопроводу “Північний потік – 2”. Мовляв, за каденції Дональда Трампа були запроваджені санкції щодо будівництва цього газогону, а от новий президент США Джо Байден такі санкції не запровадив. Але це твердження також не відповідає дійсності. Джо Байден санкцій щодо будівництва “Північного потоку – 2” не відміняв. Вони діють. Будівництво газогону зупинене. Інша справа, що зараз питання стоїть про розширення і поглиблення санкцій.
І третє моє спростування стосується заяв не самого Андрія Ілларіонова, а політкоментаторів дрібнішого калібру. Чому США не запроваджують санкції проти Рината Ахметова?
Питання справедливе, але не просте. Стосовно Рината Ахметова США персональні санкції ще не запроваджували. Однак у 2013 році були запроваджені санкції на заборону діяльності на території США комерційних структур Рината Ахметова і Вадима Новінського. Зокрема це стосується холдингу Ахметова і Новінського Metinvest.
На черзі лишаються санкції проти Петра Порошенка. Віктор Пінчук поки-що у цю компанію не потрапляє, здобув на певний час індульгенцію.
May be an image of 1 особа
 
 
 

peredplata