Найбільше за весь час, – в ЄС заявили про рекордну кількість військ Росії на кордоні з Україною

Глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель заявив, що зараз можна спостерігати найбільше зосередження російської армії біля кордонів України, яке коли-небудь було. У цьому контексті Боррель знову закликав Росію до деескалації ситуації.

Про це Боррель сказав після відеоконференції глав МЗС країн ЄС. Він наголосив, що на зустріч всі міністри одностайно висловилися за повну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України.

Також глава дипломатії ЄС заявив, що російське нарощування військових сил дуже турбує Євросоюз.

Понад 150 тисяч російських військових перебувають на кордоні України та в Криму. Це найбільше зосередження російської армії біля кордонів України, яке коли-небудь було,
– зазначив Боррель.

Він наголосив, що ЄС збільшує дипломатичні зусилля для відновлення української територіальної цілісності. Водночас Боррель зауважив, що Євросоюз чекає від України стійкого прогресу в реформах.

Додамо, що глава МЗС України Дмитро Кулеба на онлайн-зустрічі з міністрами закордонних справ ЄС запропонував Євросоюзу підготувати нові секторальні санкції проти Росії на тлі стягнення її військ до українського кордону. Раніше депутат Європарламенту від Литви Пятрас Ауштрявічюс заявив, що санкції ЄС проти Росії є неминучими.

Ескалація на Донбасі: головне

Війська Росії біля кордонів України
Війська Росії біля кордонів України / Інфографіка 24 каналу

Джерело:“Європейська правда”

peredplata