\”Свобода\” підготувала законопроект про пільги ветеранам УПА

"Свобода" підготувала законопроект про пільги ветеранам УПАНардеп від ВО \”Свобода\” Едуард Леонов пропонує на державному рівні закріпити видатки на соціальний захист ветеранів Української Повстанської Армії.

Відповідний законопроект свободівець вже підготував, повідомляє прес-служба партії.

\”В Івано-Франківську, Львові, Тернополі, Чернівцях, на Волині місцева влада допомагає ветеранам Національно-визвольних змагань, але багато воїнів УПА проживає у східних та південних областях, адже часто їм забороняли повертатися на рідні землі\”, – зазначив Леонов.

\”Зважаючи на політичну кон’юнктуру, що на даний момент існує в нашій державі, навряд чи кримські чи донецькі чиновники самостійно встановлять пільги та доплати до пенсій упівцям. Тому, ми повинні зняти це питання з місцевого рівня і, проявивши політичну волю, віддати належну шану тим, хто здобув нам незалежну Україну\”, – наголосив нардеп.

Леонов підготував законопроект, в якому чітко прописаний перелік пільг, що надаватимуться ветеранам УПА. Зокрема, пропонується здійснювати доплати, як надбавки до пенсій, відшкодовувати витрати ветеранів за послуги зв’язку і ЖКГ та проїзд, забезпечити санаторне лікування тощо. Ці пільги мають поширюватись і на дружин та вдів ветеранів УПА.

Джерело Українська правда

peredplata