Мажори проти телевізійників у Чернівцях

Мажори проти телевізійників у ЧернівцяхМажори проти телевізійників. Оператори телеканалу \”Чернівці\” в центрі міста стали на заваді двом хлопчикам-мажорам, котрі вирішили припаркуватися у недозволеному місці. Інцидент стався у пятницю пізно ввечері біля нічного клубу \”Хард-Рок\”. Працівники нашого телеканалу чекали на зупинці маршрутку. Через кілька хвилин до них підїхав Мерседес, водій забажав припаркувати свою іномарку саме там, де стояли наші співробітники, тобто на тротуарі, на зупинці громадського транспорту, мовляв, цитую \”Нам тут можна\”. Виникла суперечка, яка завершилася викликом міліції, відвідинами райвідділу, погрозами і не тільки. На одного з працівників телеканалу молодики скоїли умисний наїзд.

У райвідділку міліції затриманий мажор ледь не плаче, що його сорочку пірвали. Вона дорога, і в нього нема стільки коштів на нову.

Із пірваною сорочкою хлопчика-мажора доправили до міліції з центру Чернівців після того, коли він наїхав на оператора телеканалу \”Чернівці\”. Денис Науменко пригадує, він зі своїми колегами на тротуарі чекали маршрутку. В тому місці, де стояли телевізійники – а це – зупинка громадськогог транспорту -, вирішило припаркуватися двоє мажорів на 500-ому Мерседесі.

Денис НАУМЕНКО, опертор ТРК \”Чернівці\”: \”Стояли тут кругом шість чоловік, а машина заїжджала ость тут із пішохідного переходу на тротуар. Вийшо водій разом із пасажиром, і наглим способом із матюкам заявили, що їм тут можна їхати. Коли ми зробили їм зауваження, водій сів у авто. Я е сказав, що він хоч би посигналив, чи фарами моргнув. Так він сів у авто, моргнув двічі фарами і почав їхати. Взяв мене на капот\”.

Інцидент бачили таксисти, які стояли неподалік та кілька перехожих. Один із чоловікв погодився розповісти для обєктивносіт, як все було.

Свідок інциденту \”Спочатку він підїхав, зупинився. Потім почав рухатися вперед. Хлопець опинився на капоті. Знову була пауза дес 30 секунд і повторний наїзд відбувся – другий раз хлопець опинився на капоті і так проїхав 2-3 метри\”.

Після цього в хід пішли кулаки. Бійку зупинили працівники патрульно-постової служби які чергували неподалік. За кілька хвилин приїхала і слідчо-оперативна група.

Сегій ГОРДАШ, перший заступник начальника Шевченківського РВ УМВС області: \”15 лютого 2013 року в чергову частину евченківського РВ ндійшоло поідомлення про те, що по вулиці ватутіна, 2 автомобіль наїхав на людей. Виїздомна місце події слідчо-оперативна група встановила, що водій виїхав на тротуар та задів бампероом компанію людей, яка там стояла.Після того вийшов з авто і вичнив конфлікт. С Справа внесена до ЄРП, триває слідство\”.

Проходити експертизу на наявність у крові алкоголю водій та пасажир \”крутого мерса\” відмовилися, а відтак, автоматично за законом вважаються такими, що перебували у стані алкогольного сп’яніння. Неадекватно вели себе мажори не лише на вулиці під час інциденту, а й в райвідділі. Спочатку нахабно почали сміятися з телевізійників.

А потім стали забороняти відеофіксацію. Потерпілі написали заяву, Денис зняв побої. У нього численні синці та різкі болі в хребті та правій нозі, не кажучі вже про вщент розідрану куртку. Мажори дали покази, після чого їх відпустили. За хуліганство їм загрожує до 4 років позбавлення або до 5 років обмеження волі. Крапку у цій справі поставить суд. Чернівецький репортер триматиме ситуацію під контролем і сподівається на справедливість правосуддя. Риторичним залишається питання – допоки мажорам в Україні буде все дозволено?!

Олександр Хмель. Телеканал «Чернівці».

peredplata