Народний депутат Федорук нарешті отримав приймальню в Чернівцях

Народний депутат Федорук нарешті отримав приймальню в ЧернівцяхВиконавчий комітет Чернівецької міської ради погодив передачу у оренду народному депутату Миколі Федоруку на строк виконання його депутатських повноважень двокімнатного приміщення першого поверху за адресою: м. Чернівці, вул. Чапаєва, 43 загальною площею 23,3 м2. Приміщення виділено для використання під громадську приймальню для розташування у ньому постійного робочого місця помічника-консультанта.

Микола Федорук обраний народним депутатом по мажоритарному виборчому округу №201 (м. Чернівці). Погоджене приміщення відповідає вимогам ст. 28 Закону України «Про статус народного депутата України», воно підготовлене для роботи (ремонт, меблі) та технічно обладнане телефонною лінією. Скористатися пропозицією та укласти відповідний договір оренди пан Федорук має протягом 2-х місяців.

Як повідомляє сектор інформації та зв’язків з громадськістю Чернівецької міської ради, протягом 1991-2013 років жоден народний депутат України, незважаючи на вимоги п.5 ст.28 Закону України «Про статус народного депутата України», не отримав окремого приміщення у м. Чернівці.

На запит Чернівецької міської ради про фінансування утримання громадської приймальні народного депутата керівництво Верховної ради України повідомило, що питання про виділення коштів на громадські приймальні народних депутатів наразі не врегульовано парламентом, тобто, кошти на здійснення їх повноважень у регіонах поки що не виділено.

Нагадаємо, раніше Микола Федорук повідомив журналістів, що на звернення до міської ради щодо виділення приміщення для приймальні, йому було запропоновано непридатні приміщення, в тому числі приміщення вбиральні.

peredplata