Стало відомо, коли відбудуться вибори ректора Буковинського медуніверситету

 

Вибори ректора Буковинського державного медичного університету відбудуться першого лютого 2022 року.

Про це йдеться у відповідному оголошенні про проведення виборів, яке оприлюднено на сайті БДМУ, пише molbuk.ua

 

У документі також йдеться про вимоги до претендентів на посаду ректора БДМУ:

– громадянство України;

– вчене звання та науковий ступень;

– стаж науково-педагогічної діяльності не менше як 10 років;

– вільне володіння державною мовою.

Зазначається, що прийом документів претендентів на крісло ректора здійснюватиметься протягом двох місяців з 2 листопада за адресою: 01601, м. Київ, вул. Грушевського, буд. 7, каб. 46.

Нагадаємо, вибори ректора БДМУ мали відбутися ще у березні цього року, однак у зв’язку з введенням на території Буковини “червоної” зони карантинних обмежень, їх перенесли на невизначений термін.

За крісло ректора змагалися п’ять кандидатів – Оксана Андрієць (колишня директорка департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА), Ігор Геруш (проректор з науково-педагогічної роботи БДМУ), Анатолій Гоженко (директор ДП “Український НДІ медицини транспорту”), Олександр Іващук (проректор з наукової роботи та міжнародних зв’язків БДМУ), Віктор Тащук (завідувач кафедри внутрішньої медицини, фізичної реабілітації та спортивної медицини БДМУ).

Після послаблення навесні у Чернівецькій області карантинних обмежень, колектив БДМУ неодноразово звертався до керівництва МОЗ щодо призначення нової дати виборів, однак у міністерстві ці звернення ігнорували.

Нещодавно стало відомо про призначення нового в.о. ректора БДМУ – нею стала одна з претенденток на крісло керівника вузу Оксана Андрієць.

Окрім того, у МОЗ ухвалили рішення про призначення виборів ректора БДМУ.

Реєстрація усіх кандидатів, які подавали свої документи для участі у виборах ректора раніше, тепер анульована.

peredplata