Міністр оборони України Павло Лебедєв з робочою поїздкою відвідав Чернівецький гарнізон

Міністр оборони України Павло Лебедєв з робочою поїздкою відвідав Чернівецький гарнізон21 березня 2013 року Міністр оборони України Павло Лебедєв з робочою поїздкою відвідав Чернівецький гарнізон.

Керівник оборонного відомства розпочав роботу на Буковині з візиту до 300-го окремого механізованого полку 13 армійського корпусу Сухопутних військ, де командиром полковник Сергій Шаптала. У частині Павла Лебедєва зустрів командир 13 армійського корпусу генерал-майор Ігор Колесник.
Міністр оборони України Павло Лебедєв, Головний інспектор Міністерства оборони України Валерій Фролов та супроводжуючі його генерали та офіцери пройшли територією частини. Зокрема вони відвідали навчальні класи військової кафедри, що знаходяться на території полку, казармені приміщення, солдатську їдальню тощо.
У парку бойової техніки Міністр оборони спілкувався з командирами підрозділів, які доповідали про наявні зразки техніки та озброєння і їхній стан, недоліки та шляхи їх усунення.
Наступним місцем перебування Міністра оборони України Павла Лебедєва був район розгортання командного пункту 300-го окремого механізованого полку. Саме у полі керівник оборонного відомства заслухав командира полку полковника Сергія Шаптала, щодо вивчення питань відмобілізування та приведення в бойову готовність частини. Також він побачив дії як окремих військовослужбовців так і у складі відділень.
Головний інспектор Міністерства оборони України Валерій Фролов повідомив, що це вже третя частина у Західному регіоні, яка підлягає інспектуванню.
– Відповідно до плану і завдань, які визначив Міністр оборони, головна інспекція МОУ на протязі лютого – березня проводила комплекс заходів, щодо визначення стану техніки та озброєння у військах, зокрема є багато питань по застарілій техніці – розповів Валерій Фролов. – Мета – сформувати проблеми і намітити шляхи їх вирішення. На сьогоднішній день вже прийнято цілий комплекс заходів щодо відновлення техніки, визначені перспективні завдання для ремонтних підрозділів.
300-ий окремий механізований полк був піднятий за сигналом тривоги, вся техніка була знята зі зберігання, а частина підрозділу була виведена у визначений район. Також був розгорнутий командний пункт і тиловий пункт управління. Паралельно зі здійсненням технічних заходів штаб полку приймав рішення по тактичній обстановці.
– Це було для частини абсолютно раптово, – продовжує головний інспектор МОУ, – тому є багато проблем, є багато напрямків над якими потрібно працювати. Разом з представниками Генерального штабу бачимо проблеми і бачимо як їх вирішувати. Міністр оборони дав сьогодні оцінку, в тому числі і критичну по результатам роботи. Але це є основою для того, щоб розібратися з майбутніми рішеннями і приведенням Збройних Сил до того рівня , якого вимагає Президент України.

Міністр оборони України Павло Лебедєв відвідав Чернівецький госпіталь
Підполковник Сергій БЕРЕЦЬ
Чернівці
21 березня 2013 року Міністр оборони України Павло Лебедєв з робочою поїздкою відвідав Чернівецький гарнізон, у ході якої він побував у військовому госпіталі.
На території його зустрів начальник госпіталю полковник медичної служби Василь Рогатюк. Керівник оборонного відомства оглянув територію медичного закладу. Завітав до приймального відділення, відділення неврології, функціональної діагностики.
Побував у хірургічному відділенні, де поспілкувався із пацієнтами.
– Пройшовши територією та відділеннями Чернівецького військового госпіталю був приємно здивований, – підсумував Павло Лебедєв. – Саме головне це відношення до пацієнтів, ветеранів, від яких чув на адресу лікарів та медичного персоналу загалом лише слова вдячності. Це велика оцінка їх роботи, якість лікування. У непростій ситуації керівництво та особовий склад госпіталю не чекають на допомогу, а самі шукають шляхи вирішення і роблять це якісно та фахово. Я прийняв рішення заохотити керівництво та персонал госпіталю за ту роботу, яку вони зробили.

Підполковник Сергій БЕРЕЦЬ
Чернівці

peredplata