Буковинців закликають утриматися від поїздок до сусідньої Румунії

На адресу обласної державної адміністрації надійшов лист від Віце-консула Генерального консульства України в Сучаві щодо ускладнення погодних умов і дорожнього руху в Румунії. Як зазначається у листі, сьогодні, 22 березня, погодні умови на території Румунії у межах повітів консульського округу Генерального консульства України в Сучаві значним чином ускладнились тривалими снігопадами, хуртовинами, наметами та ожеледицею на дорогах, які у багатьох місцях ускладнюють рух автотранспорту.

\”З 10-ої години 22 березня на території північно-східної частини країни оголошено штормове попередження щодо снігопадів і посилення вітру до 70 км на годину, – йдеться у листі. – Найбільш складна ситуація спостерігається у повітах Сучава, Ботошань, Яси, Бакеу, Вранчя та Нямц, у яких на значній частині доріг умови руху ускладнились у зв’язку з ожеледицею, викликаною зниженням температури та вітром. Має місце налипання снігу на лініях електропередач, що призводить до аварійних відключень електроенергії».

За прогнозами румунських синоптиків, наступними днями у північних і північно-східних регіонах країни очікується значне зниження температури. Європейська магістраль Е-85 «Сірет – Бухарест» функціонує з обмеженнями, викликаними роботою снігоприбиральної техніки.

Зважаючи на ускладнення погодних умов, жителів області закликають утриматись від поїздок до сусідньої Румунії.
Джерело – прес-служба ОДА.

peredplata