Анонс! Про що говоритимуть напередодні Нового року Джо Байден і Володимир Путін

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя: 
-Завтра, 30 грудня президент США Джо Байден і його російський колега Володимир Путін проведуть телефонну розмову. У розмові з Володимиром Путіним президент США Джо байден має намір заявити, що Сполучені Штати “хотіли б побачити повернення російських військ, розташованих вздовж кордону з Україною на місця своєї постійної дислокації”. Байден також має сказати Путіну, що США посилять країни НАТО додатковими військами, особливо на східному фланзі, якщо Росія не припинить ескалацію збройного конфлікту в Україні.
Сполучені Штати вимагають, щоб понад 100 тисяч російських військовослужбовців, які скупчилися поблизу України негайно повернулися до своїх баз довготривалого перебування. Якщо ж цього не станеться – на Росію чекають численні санкції, які США готує разом з європейськими колегами.
Про це повідомив один із наближених до Джо Байдена чиновник Білого Дому американському журналісту при держустановах США Джек Детч (Jack Detsch @JackDetsch).
Як пояснив мій американський колега – Володимир Путін сьогодні сам ініціював проведення термінових телефонних переговорів з Джо Байденом. Однак, що саме спонукало Кремль на цей крок – наразі невідомо.
Чиновник Білого Дому повідомив, що на наступний місяць заплановано три міжнародні формати для переговорів з Москвою, аби послабити військове нарощування Росії на кордоні з Україною:
10 січня відбудуться прямі переговори США і Росії через діалог зі стратегічної стабільності, який очолює Держдеп Сполучених Штатів.
12 січня у Брюсселі має відбутися засідання Ради НАТО-Росія на рівні міністрів закордонних справ.
Пізніше, також у січні буде проведена зустріч високопосадової делегації Росії з керівниками ОБСЄ.
А що заявлятиме Путін? Путін і далі вимагатиме підписання угоди між Росією і НАТО про припинення просування Альянсу на Схід до кордонів з Росією. І це стосується не лише України, але і Грузії.
Що ж, початок Нового року обіцяє бути напруженим і цікавим.
З прийдешнім Новим роком, друзі!
На зображенні може бути: 2 людини, люди стоять та текст
 
 
 
 
 

peredplata