На Кіцманщині СБУ виявило земельних аферистів

На Кіцманщині СБУ виявило земельних аферистівСпівробітники Управління СБУ в Чернівецькій області викрили факти незаконної передачі у приватну власність державних земель посадовцями однієї з сільських рад Кіцманського району області та районного відділу Держкомзему.

Встановлено, що в 2006-2009 роках посадові особи сільради та Держкомзему сприяли передачі у приватну власність 6 земельних ділянок поза межами населеного пункту з недотриманням вимог Перехідних положень Земельного кодексу України. Збитки, завдані державі, оцінюються експертами у суму понад 221,2 тис. гривень.
Наразі, правоохоронцями перевіряється законність виділення ще понад 40 земельних ділянок державного фонду, переданих у приватну власність за подібною схемою.

Матеріали направлено за підслідністю до УМВС України в Чернівецькій області. Інформацію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, розпочате досудове слідство у кримінальному провадженні за ознаками злочину, передбаченому ч.1 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Про це повідомляє прес-служба УСБУ в Чернівецькій області.

peredplata