Луценко сидітиме до кінця 2014 року

Луценко сидітиме до кінця 2014 рокуВищий спецсуд відмовився змінити вирок екс-міністру внутрішніх справ Юрію Луценку у справі про працевлаштування водія і святкування Дня міліції. Відповідне рішення суд прийняв у середу розглянувши касацію.

Суддя Широян оголосила лише резулятивну частину вироку.

Єдине у чому суд зробив поступку, це скоротив суму виплат компенсації за матеріальний збиток. За вироком суду першої інстанції ця сума складала 643982,66 гривень. Касацією зменшено цю суму до 609 тисяч гривень.

Коментуючи рішення суду, адвокат Луценка Юрій Фомін сказав, що такий вирок є насмішкою.

\”Насправді ми не чекали іншого рішення, але коли ми почули про часткове задоволення касації, ми сподівалися, що буде хоч щось змінено\”, – сказав адвокат.

Він пояснив, що \”майже 40 тисяч прибрані суддею Широян – це лише технічна помилка, допущена Печерським судом\”.

Фомін зауважив, що вони не подаватимуть нової скарги до Європейського суду, але дещо змінять умови попередньої, оскільки вже є рішення касаційної інстанції.

Адвокат не зміг прогнозувати, коли буде рішення Європейського суду і не виключив, що воно буде ухвалене тоді, коли Луценко вже буде відпущений на волю і його права не можна буде поновити.

Натомість представник держобвинувачення Микола Курапов заявив, що цілком задоволений вироком, зауваживши, що вперше посадова особа такого високого рангу притягнута до відповідальності за просування по службі.

Як відомо, відповідно до рішення суду першої інстанції Луценко має вийти із тюрми у грудні 2014 року.

У четвер Вищий спецсуд розгляне касацію у іншій справі Луценка по стеженню за водієм колишнього першого заступника глави СБУ Володимира Сацюка.
Сацюк брав участь у вечері, на якій, за версією екс-президента ВЫктора Ющенка, його і було отруєно.

Джерело Українська правда

Світлина www.vsemisto.info

peredplata