ХРОНІКА ПУТЧУ. Оновлюється

Спікер Володимир Рибак на \”виїзних зборах\” поставив питання про проведення засідання верховної Ради на Банковій.
Це рішення підтримали всі присутні депутати.
Рибак заявив, що згідно з Регламентом, засідання Верховної Ради мають відбуватися у будівлі Верховної ради на вулиці Грушевського у сесійній залі.

Народні депутати з фракції \”Удар\”, що входять до складу лічильної комісії, присутні на пленарному засіданні Верховної Ради в актовому залі будівлі комітету на вул. Банковій.

Тим часом ПР розсилає повідомлення пресс-служби. Російською. Заголовки такі:
Елена Бондаренко: \”Мы ушли, потому что устали наблюдать тупость, агрессию и безответственность оппозиции\”
Олег Зарубинский: Регламент ВР позволяет проводить заседания парламента вне сессионного зала на улице Грушевского, 5
Олег Царев: Регламент не запрещает народным депутатам собираться и работать в других местах
Виталий Хомутынник: Депутаты от фракции ПАРТИИ РЕГИОНОВ собрались в комитетах ВР, чтобы договориться о том, как работать дальше

Опозиція збирає в суботу в Києві акцію протесту \”Вставай, Україно\”, повідомив лідер фракції \”Свобода\” Олег Тягнибок.

На опозиційних зборах Доній наїхав на бездіяльність і неефективність опозиції, після чого його затролили \”свободівці\”, оточили трибуну і ледь не почалася бійка.

Очевидці розповідають, що довкола Банкової по всіх вулицях незліченна кількість міліціонерів, сотні автозаків, міліцейських машин, зокрема на вулицях Круглоуніверситетській, Інститутській, Городецького та інших. Машинам не дозволяють зупинятися обабіч дороги!

Яценюк на трибуні парламенту про збори на Банковій: \”Це пародія на ГКЧП, тільки фізіономії схожі. Це повторення подій 2000 року, операція \”Дом-2\”.

Лідер фракції \”Батьківщини\” Арсеній Яценюк продемонстрував заяви трьох опозиційний депутатів про відкликання їх заяв про вихід з фракції.
Як відомо, раніше на альтернативному засіданні більшості на Банковій спікер Володимир Рибак зачитав заяви депутатів Олега Канівця, Віталія Немілостивого, Романа Стаднійчук і Ігора Скосара про вихід зі складу фракції \”Батьківщини\”.
За словами Яценюка, заяви, датовані сьогоднішнім числом, написали Немилостивий, Стаднійчук та Скосар. \”Вони особисто пішли реєструвати ці заяви в апараті Верховної Ради\”, – сказав Яценюк \”Українській правді\”.

Також вони проголосували за закриття вечірнього засідання у вівторок.

Також Рибак оголосив про відкриття ранкового засідання у четвер.
Як відомо, 4 квітня вранці більшість зібралася на засіданні зборів в актовій залі на вулиці Банковій 6-8 на другому поверсі. В президії Володимир Рибак та лідер фракції ПР Олександр Єфремов та перший віце-спікер Ігор Калетнік. Засідання йде в прямому ефірі, його показує телеканал Рада.
Єфремов запевняє, що засідання поза стінами Ради абсолютно законне.
Опозиція переконує, що проведення засідань Верховної Ради за межами парламентської зали – неконституційне.

Джерело Українська правда

peredplata