Осачук відреагував на хвилю фейкових «замінувань» у Чернівцях.

Голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук закликав жителів області залишатися пильними та сприяти рятувальним службам під час перевірок інформації про замінування закладів у місті й регіоні.

Про це Осачук повідомив у своєму Facebook-дописі, коментуючи хвилю фейкових замінувань магазинів та інших закладів у Чернівцях

“Фейкові замінування об’єктів у Чернівцях, які вже кілька днів тримають наші служби у бойовій готовності, мають зрозумілу психологічну мету – напрацювання реакції байдужості у населення до сигналів тривоги, щоб у випадку реальної загрози більшість сприймала її як черговий фейк”, – зауважив Осачук.

Він висловив вдячність представникам поліції, СБУ, рятувальникам і медикам швидкої допомоги за те, що вони “відпрацьовують кожен виклик на 100%”.

“Закликаю буковинців бути пильними і сприяти службам!”, – написав Осачук.

Нагадаємо, упродовж останніх кількох днів до правоохоронців у Чернівцях надходять численні повідомлення від анонімів про замінування торгівельних центрів, шкіл та інших закладів та установ. Так, сьогодні поліцейські перевіряють інформацію про замінування ТЦ “Метро” на вулиці Вільшини.

peredplata