Це не путч – просто \”пацани\” продовжують грати в \”наперсток\”.

Це не путч - просто "пацани" продовжують грати в "наперсток".Ще вчора як прихильники, так і супротивники опозиційних сил насміхалися над повстанням, що проходить за розкладом. Але виявилося, що планувати можна не тільки повстання, але і путчі. Коли вчора депутати від ПР і КПУ зібралися на Банковій, багато хто вже припускали, що саме тут, в тіні президентської адміністрації, буде працювати парламентську більшість. Але виявилося, що це фокус на день, до того ж ніяк не пов\’язаний ні з відносинами з опозицією, ні з блокуванням Верховної Ради. Так і не путч це ніякий – просто \”пацани\” продовжують грати в свою улюблену гру \”наперсток\”

Посудіть самі: у залі під куполом їм дедалі важче імітувати більшість під невсипущим контролем опозиції і журналістів. А в залі на Банковій вони можуть назвати вам будь-яку кількість зареєстрованих і будь-яку кількість тих, хто проголосував \”за\” потрібний закон. Саме це і сталося вчора. Висловлюючись більш зрозумілою для влади мовою – \”мужики\” з Ради отримали \”маляву\” від \”чітких пацанів\” з адміністрації і уряду. І виконали вказівку, як уміли, заодно і обдуривши всіх нас. А виконавши, повернулись на Грушевського – до наступної вказівки. І домовлятися з опозицією їм зовсім не потрібно. Тому що вони вивчили технологію голосування за закони, які дозволяють їх начальству пиляти бабки. Все інше їх мало хвилює. Держава, закони, економіка – це все не про них.

Так що ніякі вони не путчисти, не потрібно їм лестити. Вони просто не навчилися користуватися ключем, розкриваючи державні фонди. Їм і відмичка підійде – адже на важлива процедура, а освоєння ресурсу. А коли ресурс закінчиться, вони просто втечуть з награбованим.

Якщо встигнуть, звичайно.

Віталій Портников

Джерело

peredplata