Київ проти Москви. І з нами увесь світ

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг
заявив, що “зараз все на місці для нової атаки, але Росія все ще має час відступити від межі, припинити готуватися до війни та почати працювати над мирним рішенням”. Також Єнс Столтенберг зазначає, що НATO не бачить жодних ознак деескалації на місцях.
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг також заявив, що можливе визнання Росією непідконтрольних Україні територій Донецька та Луганська було б “відвертим порушенням територіальної цілісності та суверенітету України ще раз і порушенням Мінської угоди, що ускладнить пошук політичного рішення” та призведе до застосування жорстких санкцій щодо Росії.
Президент США Джо Байден про Росію та Україну. 
 
Джо Байден: “Зараз Росія має понад 150 000 військових, які оточують Україну уздовж кордону України з боку Росії та Білорусі. І вторгнення залишається цілком можливим”. Mи ще не побачили, чи повертаються російські військові частини до своїх баз. Факт залишається фактом!
Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн
“Щойно я розмовляла з прем’єр-міністром Великобританії Борисом Джонсоном про ситуацію довкола України. Євросоюз і Великобританія тісно координують разом із США та Канадою запровадження санкцій у разі подальшої російської агресії щодо України.
“Також відбулась гарна розмова з прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо щодо останніх подій навколо України. Ми ще раз підтвердили, що наша спільна відповідь на будь-яку подальшу російську агресію щодо України буде як повністю узгодженою, так і швидкою.
Санкції почнуться проти вершин російського керівництва”.
Дмитро Кулеба про заяви Росії
щодо відведення частини сил від українського кордону
“У нас в Україні є правило: ми не віримо тому, що чуємо, ми віримо тому, що бачимо. Якщо за цими заявами піде реальний відвід збройних сил Росії від наших кордонів, ми повіримо в початок справжньої деескалації”.
Ростислав Демчук, вл.кор. газети ЧАС у Брюсселі

peredplata