ОБСЄ засуджує рішення Росії.

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя: 
-Щойно Джо Байден підписав указ про нові санкції проти РФ у зв’язку з визнанням Росією “ЛНР” та “ДНР”.
***
Влада Канади у найближчі години запровадить санкції щодо Росії у зв’язку з її рішенням визнати незалежність так званих народних республік “ДНР” та “ЛНР”. Про це йдеться у поширеній у понеділок заяві глави канадського МЗС Мелані Жолі.
“Канада разом зі своїми партнерами та союзниками жорстко відреагує на цю кричущу зневагу до міжнародного права, – сказала вона. – Ми готуємося до запровадження економічних санкцій за ці дії, але окремо від тих, що підготовлені у відповідь на будь-яке подальше військове вторгнення Росії в Україну”.
Мелані Жолі додала, що Канада також рішуче засуджує цей крок РФ. “Це пряме порушення Мінських угод, Статуту ООН, а також серйозна загроза безпеці та стабільності регіону”, – заявила вона.
***
ОБСЄ засуджує рішення Росії про визнання “ДНР” та “ЛНР” і вважає це порушенням Мінських угод, принципів ОБСЄ та міжнародного права.
***
Президент США Джо Байден у санкційному указі заявив, що визнання “ДНР” і “ЛНР” становить загрозу національній безпеці та зовнішній політиці США.
***
США не готові обіцяти, що зустріч президента Джо Байдена з його російським колегою Володимиром Путіним відбудеться за умов, коли РФ, на думку Вашингтона, готується до військових дій проти України, заявив журналістам високопосадовець американської адміністрації.
“Ми не можемо обіцяти зустріч в умовах, коли все виглядає так, що Росія збирається знову напасти на Україну”, – сказав чиновник Білого дому під час спецбрифінгу, коментуючи визнання Росією “ДНР” та “ЛНР”.
***
Британський уряд розпочне обговорення пакету санкцій проти Росії о 6.30 ранку за Лондоном. А також розгляне питання відправки в Україну додаткової оборонної зброї.

peredplata