Велика Британія запроваджує санкції проти п’яти російських банків і трьох фізичних осіб

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя: 
-“Це перший транш, перший шквал того, що ми готові зробити”, – сказав британський прем’єр-міністр Борис Джонсон парламенту.
“Будь-які активи, які вони мають у Великій Британії, будуть заморожені, а зацікавленим особам буде заборонено подорожувати сюди”, – сказав Джонсон про осіб, які підпадають під санкції.
Тимченко є близьким соратником Путіна. За словами Джонсона, під санкції потрапили банки “Росія”, “ІС Банк”, “Дженерал Банк”, “Промсвязьбанк” і “Чорноморський банк”.
“Тепер ми повинні підготуватися до наступних можливих етапів плану Путіна”, — сказав Джонсон у нижній палаті британського парламенту. “Путін створює привід для повномасштабного наступу”.
Ще двом росіянам, які підпадають під санкції, є Борис Ротенберг та Ігор Ротенберг.
Британія погрожувала перекрити російським компаніям доступ до доларів США та британських фунтів стерлінгів, блокуючи їм можливість залучення капіталу в Лондоні та викрити те, що Джонсон називає “російською лялькою” власніость та право власності на компанії.
Російська колись могутня наддержавна економіка зараз менша за італійську, за даними МВФ, з номінальним ВВП близько 1,7 трлн доларів (1,25 трлн фунтів стерлінгів).

peredplata