Волинські прикордонники затримали 9 чоловіків призовного віку, які намагалися втекти та їхніх переправників.

Групу військовозобов’язаних чоловіків, які через ліс пробиралися до Польщі, затримали учора ввечері військовослужбовці Волинського прикордонного загону.

Про появу поблизу кордону невідомих правоохоронців повідомив місцевий житель.

Група реагування відділу «Грабове», яка негайно вибула з підрозділу, наздогнала чоловіків за 100 метрів до держрубежу. Вони якраз збиралися подолати контрольно-слідову смугу.

Окрім ухилянтів – жителів східних областей, віком від 31 до 41 років, прикордонники затримали й трьох місцевих, які організували їх незаконну подорож. Спершу ділки намагалися утекти, щоправда, це їм не вдалося.

Опісля одному з них військовослужбовці ще й надали медичну допомогу. Порушник так чкурнув від прикордонників, що упав та пошкодив носа. Про затримання чоловіків охоронці кордону повідомили співробітників Нацполіції.

За спробу незаконного перетину держрубежу вони будуть притягнуті до адміністративної відповідальності. А волинянам доведеться відповідати ще й за злісну непокору прикордонникам. Крім того, в їх діях вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ст.332 КК України (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України).

peredplata