У Херсоні помічника окупантів розстріляли просто під його домом: що відомо

Загиблому Кулішову було 38 років

Чоловік навіть не встиг вибратися з автомобіля

УХерсоні невідомі розстріляли у дворі багатоквартирного будинку місцевого активіста, підозрюваного у співпраці з російськими військовими Валерія Кулешова. Інцидент стався у середу, 20 квітня. Від поранень чоловік помер на місці.

Інформація про це з’явилася від екснардепа Сергія Хланя на Facebook-сторінці.

Перевірені новини про війну і не тільки шукайте у нашому Telegram

Судячи з усього, політик цитує інформацію, отриману від правоохоронців. 38-річний Кулешов отримав численні вогнепальні поранення.

Більшість куль потрапила в тулуб, а також до рук (судячи з усього, у спробах прикритися від обстрілу). Чоловікові навіть не вистачило сил вибратися з автомобіля – очевидці знайшли його без тями на передньому сидінні особистої машини.

Скріншот із відео очевидця
Скріншот із відео очевидця

Попереджаємо: на деяких відео є нецензурна лексика, а також кров та елементи насильства! (Суворо 18+)

Докладнішу характеристику померлому дав радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко. За його словами, Кулешов був пов’язаний із проросійськими жителями Херсона Кирилом Стремоусовим та Володимиром Сальдо. Більше того, убитого підозрювали в тому, що він може стати керівником окупаційної “міліції” у Херсоні.

“Сьогодні, в місті Херсон, буквально 40 хвилин тому з автоматної черги було вбито проросійського друга колаборанта Стремоусова — Кулешова. Він вийшов зі свого під’їзду і його застрелили прямо біля сміття. Нам у чат повідомила ОСББ з приводу цієї події і сказала, щоб усі були у безпеці”, – цитує Геращенко місцевого жителя, який побажав залишитися неназваним.

 

Пізніше стало відомо, що Кулешов міг бути причетний до проведення нелегітимного референдуму за створення “Херсонської народної республіки”.

Подробиць про те, хто міг укоротити життя херсонському блогеру та активісту, поки що немає. Дехто вважає, що це зробили невідомі патріоти, інші припускають, що “звели рахунки” самі росіяни.

Втім, якщо з херсонцем поквиталися росіяни, з якими нібито співпрацював, у цьому немає нічого дивного. Нагадаємо, раніше “Телеграф” розповідав, що у Бучі застрелили колишнього нардепа Олександра Ржавського, який прославився своїми проросійськими поглядами та на початку вторгнення співпрацював з окупантами.

Також ми писали, що на Київщині було вбито однофамілеця російського опозиціонера Олексія Навального, а поряд з його тілом було виявлено відкритий паспорт.

Екс-міліціонер та невдаха політик – ким був розстріляний у Херсоні проросійський “блогер” Валерій Кулешов

Проросійський активіст, що був убитий у Херсоні, раніше бив місцевих журналістів

Усереду в тимчасово окупованому Херсоні було вбито місцевого проросійського активіста Валерія Кулешова. За словами радника міністра внутрішніх справ України Антона Геращенка, убитий був пов’язаний із проросійськими діячами Херсона Кирилом Стремоусовим та Володимиром Сальдо. Крім того, його підозрювали у тому, що він може стати керівником окупаційної “міліції” у Херсоні.

Як з’ясував “Телеграф”, вбитий Кулешов добре відомий херсонським ЗМІ як місцевий псевдоактивіст, провокатор та політик-невдаха.

Профнепридатний міліціонер став блогером

Валерій Кулешов, який народився в 1983 році, до 2015 року служив у правоохоронних органах, звідки, за даними ЗМІ, був звільнений за профнепридатність. Після цього він розпочав свою діяльність як блогер, розвиваючи місцеві пабліки, і на цьому ґрунті зійшовся з проросійським активістом із Херсона Кирилом Стремоусовим.

Після цього Кулешов став відомим як учасник скандальних ситуацій, серед яких, наприклад, скандал у Державній архітектурно-будівельній інспекції у грудні 2018 року. Тоді група активістів намагалася з’ясувати законність будівництва медичного центру, що закінчилося бійкою.

Політик-невдаха

2019 року Валерій Кулішов намагався стати народним депутатом, зареєструвавшись кандидатом у виборчому округу №183. До речі, його “колега” за проросійською позицією Кирило Стремоусов балотувався в сусідньому мажоритарному окрузі №182.

Швидко з’ясувалося, що згідно з декларацією про доходи, Валерій Кулешов фактично злидарював, його середньомісячний дохід склав 2959 гривень, що менше за тодішній законодавчий мінімум у 3200 гривень.

Народним депутатом Кулішов не став, але наступного 2020 року балотувався вже як кандидат у депутати Херсонської міськради – з тим самим результатом.

А в тому ж 2020 році Кулішов відзначився нападом на журналістів всеукраїнського телеканалу “24”, а раніше на журналіста херсонського видання “Вгору” Дмитра Багненка у самому центрі міста. Медики діагностували у Дмитра закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку та забій м’яких тканин голови.

З початком російської агресії Кулешов висвітлював події на користь російських окупантів і міг бути причетний до планів проведення нелегітимного референдуму зі створення так званої “Херсонської народної республіки”.

20 квітня Кулішова розстріляли в його ж машині. Зробили це росіяни чи українські патріоти, напевно, залишиться загадкою.

peredplata