ЗАКІНЧИВ ЗЕМНИЙ ШЛЯХ МИХАЙЛО ЯРОВИЙ

Запалюю свічу пам’яті
 
2 травня 2022 року , на 81 році життя, у місті Кіцмань відійшов у Вічність журналіст, літератор, педагог, член Національної спілки журналістів України Михайло Миколайович ЯРОВИЙ.
Народився 8 грудня 1941 року в м. Сокиряни Чернівецької області. У 1969 р. закінчив філологічний факультет Чернівецького держуніверситету, згодом – факультет журналістики Вищої партійної школи при ЦК Компартії України. Працював учителем у Сокирянах та селі Драчинці Кіцманського району. З 1970 р. – у редакції Кіцманської районної газети «Вільне життя»: кореспондент, завідувач відділу сільського господарства, заступник редактора.
Автор багатьох публікацій на економічні, історичні, краєзнавчі, культурні, спортивні теми, які друкувалися у республіканських газетах і журналах, на сторінках обласних видань: «Буковина», «Доба», «Молодий буковинець». Опублікував серію віршів, гуморесок, підготував до друку історико-публіцистичну книгу «Благословенна Богом Кіцманщина».
Михайло Яровий – переможець творчих конкурсів: газети «Молодь України» в 1978 році, Чернівецької обласної держадмінстрації в 1993 році, регіонального відділення Фонду Держмайна України і обласної організації Національної спілки журналістів України в 1995 році. Нагороджений у 2004 році Почесною грамотою Кабінету Міністрів України

peredplata