Генсек НАТО Єнс Столтенберг і Держсек США про Україну і Росію

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Україна запевнила США, що не використовуватиме надані США системи озброєнь “проти цілей на російській території”.
Про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен у середу під час спільної пресконференції з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, який перебуває з візитом у Вашингтоні.
“Між Україною і США, а також нашими союзниками та партнерами існує міцний зв’язок довіри”, – зазначив Блінкен.
У зв’язку з побоюваннями з приводу того, що росія витлумачить надання Сполученими Штатами нових систем озброєння в Україну як ескалацію і зазіхання на російські території, президент Джо Байден чітко сказав Путіну ще перед війною про наслідки російського вторгнення, зокрема, попередив про воєнну допомогу з боку США.
“М’яч не сховаєш. Ми були гранично ясні і зрозумілі в цьому питанні з першого дня, і президент Байден повідомив про це безпосередньо президента Росії Володимира Путіна. Так що ми зробили саме те, що обіцяли зробити”, – сказав держсекретар США журналістам.
Блінкен наголосив: “Тепер вже мова йде не про стримування Росії, а про забезпечення України озброєнням для протидії російської агресії та максимальне забезпечення України для сильної позицінй за столом майбутніх переговорів”.
Нагадаю! Адміністрація США оголосила, що надасть Україні американські високомобільні артилерійські ракетні комплекси HIMARS із боєприпасами, які можуть вражати цілі на відстані 70, а не 300 км, хоча Україна просила про ракети саме дальньої дії

peredplata