Дуже погана звістка з Лондона!

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Боріс Джонсон погодився подати у відставку і залишити посаду, як тільки буде обрано нового прем’єра.
Боріс Джонсон йде у відставку з посади лідера Консервативної партії та сьогодні зробить заяву до нації.
Сьогодні Джонсон розмовляв із сером Гремом Брейді, головою Комітету парламентарів і погодився залишити свою посаду.
Очікується, що новий лідер Консервативної партії буде призначений ще до конференції партії в жовтні.
Прес-секретар парламенту повідомив, що прем’єр-міністр “сьогодні зробить заяву для країни”, а BBC повідомила, що це, ймовірно, відбудеться до обіду.
Рішення піти у відставку було прийнято після того, як понад 50 депутатів Консервативної партії залишили уряд менш ніж за 48 годин.
Спочатку Боріс Джонсон пообіцяв продовжувати боротьбу, незважаючи на зростаючі заклики до нього піти у відставку та хвилю відставок.
Це рішення залишить вакуум влади у верхівці Консервативної партії, і очікується, що претенденти на лідерство почнуть оголошувати свої кандидатури найближчими днями.
Причини бойкоту Джонсона:
Минулого тижня в Британії спалахнув скандал, коли стало відомо, що заступник головного організатора правлячої Консервативної партії в палаті громад Кріс Пінчер влаштував п’яний бешкет у елітному лондонському клубі для консерваторів “Карлтон” на Пікаділлі.
Його звинуватили у сексуальних домаганнях щодо двох чоловіків. Пізніше з’ясувалося, що це не вперше, коли Пінчера звинувачували у таких речах, і у 2019 році щодо нього проводилося розслідування, проте, незважаючи на це, Джонсон призначив його на посаду у лютому 2022 року. Після цього Пінчер подав у відставку.

peredplata