Двом ексміністрам оголосили підозру в держзраді за причетність до «Харківських угод»

За погодження “Харківських угод” на користь Росії правоохоронці повідомили про підозру в державній зраді двом колишнім членам уряду.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

Йдеться про ексміністра закордонних справ Костянтина Грищенка та колишнього очільника Мін’юсту Олександра Лавриновича.

За даними слідства, у квітні 2010 року підозрювані за попередньою змовою групою осіб з колишнім президентом (Януковичем) та прем’єр-міністром (Азаровим), діючи на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній та економічній безпеці України, в порушення Конституції та законодавства України, без фактичного розгляду проєкту угоди та проведення обов’язкової правової експертизи, погодили її без зауважень.

Внаслідок таких дій підозрюваних та інших осіб у квітні 2010 року було погоджено, підписано та ратифіковано угоду, якою на 25 років було продовжено строк перебування Чорноморського флоту РФ на території України.

Це створило сприятливі умови для подальшого переоснащення та модернізації озброєння Чорноморського флоту Російської Федерації, а також його збільшення на території АР Крим та м. Севастополя, замість виведення з України.

peredplata