Президент Казахстану дивує увесь світ!

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Президент Казахстану Токаєв продовжує дивувати не лише Кремль… він дивує увесь світ!
Президент Казахстану Касим Токаев продовжує чудити. Сьогодні Токаев остаточно довів, що він повністю виходить з під контролю Кремля і, зокрема, з під контролю Володимира Путіна. Хто ж міг очікувати, що Касим Токаев прийме правовірний іслам?
24 липня Глава держави Казахстан Касим Токаєв здійснив помру (малий хадж) у головній святині ісламу – місті Мецці. Президент був удостоєний особливої честі – він увійшов усередину Кааби – головної мечеті мусульман світу, двері якої відчиняються лише для високих гостей і у виняткових випадках.
Схоже, що Токаєв остаточно і безповоротно обрав шлях – “геть від Москви!”.
На жаль, українська міжнародна журналістика і українські ЗМІ мало приділяють уваги процесам, які відбуваються в Центральній Азії, на Близькому Сході і взагалі у ісламському світі. А тим часом події в тих регіонах розвиваються дуже стрімко.
Громом з ясного неба стала заява президента Казахстану, що він і його країна не визнає і не визнасть квазіреспубліки ДНР і ЛНР. І ця заява прозвучала в присутності президента Росії Володимира Путіна. Ніхто із “васалів” Росії такогo “нахабстава” ще не дозволяв. Після цього офіційна Астана долучилась до антиросійських санкцій з боку ЄС і США. Також не пройшла даремно годинна партія в настільний теніс між Касимом Токаєвим і президентом Туреччини Реджепом Ердоганом. Гра в пінг-понг лідерів Туреччини і Казахстану завершилась підписанням цілої низки договорів про співробітництво між країнами. В тому числі сторони домовились, що Казахстан придбає у Туреччини кілька десятків БПЛ “Байрактар” для оборони від Росії. Але й на цьому Касим Токаєв не зупинився і віддав наказ про підготовку армії Казахстанy до оборони від Росії.
Вишенькою на тортик стала – Мекка. Мекка – святе місто мусульман у Саудівській Аравії, де президент Казахстану здійснив хадж. Хадж – це ціла низка обов’язкових обрядів, виконання яких наближає мусульманина до Всевишнього Аллаха і символізує віру, єдність та рівність паломників.
Таким чином Глава держави Казахстан Касим Токаєв увійшов у найпривілейованіший клуб “обраних” мусульман світу.
На зображенні може бути: 3 людини
 

peredplata