Виступав на одній сцені разом з Пласідо Домінго: раптово помер співак Віденської опери, який був родом з Буковини

На 46 році життя помер відомий тенор Мар’ян Талаба, який розпочинав кар’єру на сцені Національної опери України, згодом переїхав до Австрії, де з великим успіхом виступав на сцені Віденської опери. Родом співак із села Купка Чернівецької області.

Про це повідомив журналіст Юхим Гусар.

Про несподівану смерть співака на 46 році життя сповістили у Національній опері.

Мар’ян Талаба народився у 1977 році в невеличкому селі Купка на Буковині.

Його дебют на сцені відбувся ще під час навчання у Національній музичній академії України, після перемоги на II Міжнародному конкурсі ім. М. Лисенка у 2002 році.

У прем’єрній виставі Національної опери України “Турандот” співак виконав одну із найскладніших партій — Принца Калафа, яка згодом стала однією з перших знакових у подальшій кар’єрі молодого вокаліста.

У 2004 році співака запросили до Віденської опери, де він став не лише солістом, а й справжнім улюбленцем європейської публіки.

Українцю випала нагода співати на одній сцені разом з Пласідо Домінго в “Набукко”, а деякі музичні критики порівнювали голос Талаба з видатними італійськими співаками світового рівня, як Енріко Карузо та Лучано Паваротті.

На сцені Віденської опери виконував партії в операх “Ломбардці”, “Набукко” Джузеппе Верді, “Борис Годунов”, “Хованщина” Модеста Мусоргського, “Єнуфа”, “Катя Кабанова” Леоша Яначека, “Леді Макбет Мценського повіту” Д. Шостаковича, “Чарівна флейта”, “Ідоменео” В. А. Моцарта, “Мадам Баттерфляй”, “Турандот”, “Флорія Тоска” Джакомо Пуччіні, “Пікова дама” Петра Чайковського, “Кармен” Жоржа Бізе, “Норма” Вінченцо Белліні.

Мар’ян Талаба неодноразово з великим успіхом виступав у Києві у мистецьких проєктах “Українські оперні зірки у світі” та “В Україну повернусь”, що неодноразово проходили у столиці.

peredplata