«Якби не війна, я б малювала»: речниця військкомату Буковини продала власну картину, щоби допомогти ЗСУ

Більшість знає Тетяну Попович як капітана, військову, яка півтора року перебувала на фронті, а також речницю обласного військкомату. Проте є у дівчини захоплення, яке не має нічого спільного з військовою службою. Це малювання. Тетяна малює з дитинства, навчалася у художній школі та училищі. Навіть задумувалася, чи не зробити творчість своїм основним заняттям.

Про це йдеться у публікації “МБ” від 15 вересня, пише molbuk.ua

“Знаю, як це – не отримувати звісток із фронту…”

Проте війна, яка розпочалася ще у 2014-му році, все вирішила. Дівчина подалася на фронт, а коли повернулася, влаштувалася у пресслужбу обласного військкомату. Зараз на війні мало не вся її родина: чоловік, брати. Нещодавно з контузією з фронту повернувся двоюрідний брат, лікується…

“З перших днів цієї війни в складі одного з найпотужніших підрозділів ЗСУ воює мій коханий. Я знаю, як це – не отримувати звісток із фронту… Та наразі скажу одне: неймовірно пишаюсь ним. Брат, який раніше не служив, переймався, чи “не забракують” у військкоматі. Він вважав, що не сусід, чи хтось інший, а й він має захищати свою сім’ю та країну. Швидко навчився всього та поїхав на фронт. Решта, каже, довідаюся на практиці, бо ворог не чекає. Інший брат, як і багато інших буковинців, повернувся з-за кордону, щоби воювати. Нещодавно побував у самому пеклі”, – поділилася Тетяна.

Дівчина теж намагається допомогти, чим може. Нещодавно вона виставила на продаж картину, написану власноруч ще кілька років тому.

“Копія натюрморту британського художника 19-го століття Edward Ladell (полотно, олія). Підійде поціновувачам старовини і тим, хто любить ЗСУ”, – написала художниця.

За кілька днів картину продали за 10 тисяч гривень, які передали на армію.

“Коли важко на душі, підходжу до полотна…”

“МБ” Тетяна розповіла, що зараз працює над однією дуже сумною картиною, яку почала ще у 2014-му році.

“Там просто темне небо і зірки. Кожна зірка символізує полеглого воїна. На День Незалежності було так важко на душі. Чогось підійшла до картини і додала 2000 зірочок… І ось так, коли зовсім кепсько і є час, підходжу до цієї картини й домальовую по кілька сотень. Хочу, щоби після перемоги люди могли уявити масштаб війни, а також те, якою ціною здобута ця перемога…” – каже.

Колись, коли війна завершиться перемогою України, дівчина мріє знову поринути в мистецтво.

“Звісно, за інших обставин я тільки б малювала. Але поки йде війна, важливіше бути військовою. Так, попри все, мені морально комфортніше”, – зізнається.

Наразі збір коштів все одно триває, хоча виставлене на аукціон полотно вже й продане. Та бійцям постійно потрібна підтримка. Тож охочі можуть надсилати свої внески Тетяні на картку. Усі кошти передадуть військовим.

До роботи на перемогу дівчина закликає всіх, кожного – у своїй сфері.

“Дуже важливо, щоби кожен долучився до того, аби вигнати ворога з нашої землі. Потрібно робити все можливе для підтримки армії. Бо переможемо ми як завдяки воїнам, так і завдяки підтримці тилу”, – переконана.

Куди надсилати кошти:

5375414119183738 Монобанк
Попович Тетяна Василівна

peredplata