Помер Володимир Клим

 30 вересня, приголомшива звістка чорним смутком знову сколихнула душі однокласників 10-Б класу випуску 1969 року Вижницької СШ №1 ім. Ю. Федьковича.
Відійшов у вічність житель м.Вижниця, громадський політичний діяч, один із засновників Народного Руху України на Вижниччині, краєзнавець, Володимир Опанасович Клим-Грабницький.
Володимир Опанасович народився 19 лютого 1952 року, в сім”ї адвоката Опанаса Вікторовича та працівниці Вижницької райзаготконтори Орисі Онуфріївни, де вже зростала старша сестричка Надія.
Пішовши в 1959 році до першого класу, він на протязі 10 років навчання зарекомедував себе надзвичайно допитливим і розумним учнем, неодноразово захищав честь рідної школи на обласних та республіканських олімпіадах по математиці, фізиці, географії. Його знання дозволили йому стати студентом фізико-математичного факультету Чернівецького державного університету, а його любов до природи рідного краю спонукали його, через декілька років, здобути ще одну вищу освіту, закінчивши навчання на географічногому факультеті цього ж університету.
Володимир Опанасович маючи інженерну освіту та хорошу професійну підготовку оцінював сьогодення крізь призму інженерного світогляду, був здатним вирішувати завдання, які потребують організаторських здібностей, не зупинявся перед труднощами, був наполегливий та енергійний, мав авторитет і повагу у ствоїх однодумців, та був прикладом для наслідування.
Переконаний патріот нашої Батьківщини, був справжнім рушієм громадської активності- один із засновників Народного Руху України на Вижниччині, та один із організаторів першого масового рухівського мітингу на Буковині, який пройшов під гаслом “За демократичні вибори” та “Вся влада Радам” 15 грудня 1989 року у Вижниці, на подвір’ї станції техобслуговування і який поклав початок активної боротьби жителів краю за Самостійність України. Завжди був принципово-мудрим у прийнятті політичних рішень.
Як засновник Народного Руху України на Буковині та учасник установчих зборів Народного Руху України 1989 року Володимир Клим-Грабницький був нагороджений Почесною відзнакою Чернівецької обласної ради “За заслуги перед Буковиною” за вагомий особистий внесок у боротьбу за Незалежність України та активну громадянську позицію. Приймав активну участь у виборах , як кандидатом в депутати до Верховної ради так і до обласної ради, був обраний депутатом Чернівецької обласної ради.
Все життя Володимр цікавився краєзнавством, історією Вижниччини, Буковини, коренями свого родоводу, історіями про цікавих людей, які зустрічалися на його життєвому шляху, любив природу рідного краю- видав , в основному за власний кошт, багато друкованих видань. В 2008 році отримав першу премію за публіцистичну працю «Права народів” по результатам всеукраїнського конкурсу «Що таке національна ідея та патріотизм», присвячений пам’яті Анатолія Єрмака.
Розумом не сприймається, що ми, однокласники, звератаємося до тебе в минулому часі, напевне, нашому Льончику Сіренку, якому ще не виповнилося 40 днів з дня його смерті, бракує тебе там, у Засвітах, і він забрав тебе до себе.
Щирі співчуття з приводу такої тяжкої неочікуваної втрати твоїм синам Володимиру і Олегу, твоїй сестрі Надії, всій твоїй великій Чорногузівській родині…Світла тобі пам’ять…
Похорон відбудеться 01 жовтня , о 10-00, в УКРАЇНСЬКІЙ ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВІ СВЯТИХ АПОСТОЛІВ ПЕТРА І ПАВЛА, адреса м.Вижниця, вул.Йосифа Бурги. Поховання на місцевому цвинтарі с.Чорногузи, біля могили матері Орисі Онуфріївни.
Чин поховання проведе Настоятель церки о.Василь Стефанко.

peredplata