Екснардеп оприлюднив відмінну від офіційної версію збиття ракети над територією Чернівецької області, яку почув від очевидців

10 жовтня 2022 року голова Ради оборони Чернівецької області, начальник Чернівецької обласної військової адміністрації (голова Чернівецької обласної державної адміністрації) Руслан Запаранюк під крикливим гаслом “Увага! Спростування недостовірної інформації” повідомив наступне: “Над Чернівецькою областю (виділено Г. М.) на даний момент часу НЕ збивали ракет. Мешканці області могли чути, а деяких сіл і бачити роботу ППО Тернопільської області. Можливий район падіння уламків опрацьовується відповідними службами. Тернопільчани, тримайтеся (виділено Г. М.)!

   Також ще раз звертаємося до буковинців з проханням користуватися лише офіційними джерелами інформації, не вірити фейкам. Також просимо не поширювати неперевірену інформацію, щоб не створювати зайвої напруги (виділено Г. М.). Ситуація на Буковині стабільна і контрольована” (Telegram: Руслан Запаранюк/Чернівецька ОДА, 10 жовтня 2022 року, 10:58).

   Але того ж таки 10 жовтня 2022 року о 13:20 вебсайт “Чернівецький промінь” опублікував інформацію “Над Буковиною біля села Вікно збили російську ракету” та розмістив 9 світлин із місця її падіння, котрі свідчать зовсім не про те, що повідомив начальник Чернівецької ОВА у своєму Telegram-каналі: “Радіус розльоту осколків складає біля 200 метрів, на полі утворилась величезна вирва від вибуху. Сьогодні на території Буковини орієнтовно в 9:30 над річкою Дністер силами ППО збито ракету. Про це повідомляють місцеві Telegram-канали. Ракета впала та розірвалась між селами Вікнянської громади на полі (виділено Г. М.)… Працюють правоохоронці”.

   І знову читаємо Запаранюка у повідомленні “Незначні уламки ракети, яку збили над сусідньою областю, долетіли на Буковину – начальник ОВА”, оприлюдненому інтернет-ресурсом “Суспільне” 10 жовтня 2022 року о 19:09: “У Чернівецьку область долетіли незначні уламки ракети, яку ППО збила 10 жовтня над Тернопільською областю. Уламки прибрали з берегової лінії області (виділено Г. М.). Про це… сказав начальник Чернівецької обласної військової адміністрації Руслан Запаранюк. “Це уламки невеличкого об’єму – десять сантиметрів. Підрозділ ДСНС (Державна служба України з надзвичайних ситуацій, підпорядкована МВС України – Г. М.) опрацював території, усі шматочки були зібрані”, – сказав Запаранюк”.

   Й після цих даних я тепер зазначу: інформація “Чернівецького променя” є  правдивою, і ракета дійсно “впала та розірвалась між селами” Вікнянської сільської об’єднаної територіальної громади (ОТГ), але з одним уточнення, що збили її не біля села Вікно, бо вона за свідченнями очевидців – деяких моїх односельчан, із котрими я розмовляв телефоном 11 жовтня 2022 року, – була збита, впала й потужно вибухнула в закинутому кар’єрі зовсім-зовсім поблизу та трішки східніше мого рідного села Митків Чернівецької області (кілька митківчан побували на місці вибуху й жартували, що туди приїхало більше представників різних відомств, ніж є реальних жителів села), яке знаходиться на відстані 5 км від Вікна і входить до складу Вікнянської ОТГ, ракетою, випущеною пілотом літака-винищувача, котрий на момент її пуску теж знаходився над територією Чернівецької області, й усе це на власні очі бачили окремі жителі Миткова десь між 09:00 та 09:05, і спізнись пілот на секунду – дві з атакою (дякую йому за вчасну реакцію), то російська крилата ракета впала би на село та наробила б великої біди, адже летіла вона у західному напрямку в сторону Івано-Франківщини (до речі, пізніше туди ж над моїм селом пролетіли ще 3 російські ракети), а те, що сказав начальник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк, є неправдою, й той із посадовців, який надав йому неправдиві дані, завдяки якому вже Запаранюк збрехав українцям, повинен бути звільнений зі своєї посади, при цьому своє вагоме слово мала би сказати СБУ.

Хто таким чином підставив Руслана Запаранюка, я не знаю, але в нього є цілий заступник начальника Чернівецької ОВА з оборонних питань Андрій Кучерявий… Агов, хлопці кучеряві, ви переплутали Чернівецьку область із Тернопільською, оскільки Митків знаходиться на Буковині, а не на Тернопільщині, і заклик Запаранюка “Тернопільчани, тримайтеся” виглядає, як насмішка над усіма корінними митківчанами й особливо над безпосередніми жителями Миткова – свідками того, що відбулося поруч з їхнім селом, бо начальник Чернівецької ОВА мав би вжити лозунг “Буковинці, тримайтеся”

Автор 

Георгій Манчуленко

За матеріалами https://site.ua/georgii.manculenko.ui7od1/ze-vlada-ne-povinna-brexati-ukrayinskomu-narodovi-ukrayinci-mayut-znati-pravdu-i7xjvge

peredplata