Понад 400 млн осіб вийшло з компартії Китаю

Кількість людей, що вийшли з Комуністичної партії Китаю та її дочірніх організацій, перевищила 400 мільйонів осіб. Рух масового відмовлення від режиму почався у 2004 році, коли вийшла друком серія статей «Дев’ять коментарів про комуністичну партію» міжнародного видання Epoch Times. У ній докладно описано злочини режиму.

Заяву про непричетність до компартії китайці публікують на спеціальному сайті  global.tuidang.org. Багато хто ризикує життям, вказуючи своє справжнє ім’я, а багато хто підписується псевдонімом.

Рух виходу з партії є й за кордоном. На його підтримку проходили демонстрації та паради в Україні, Південній Кореї, США, Великій Британії, Австралії та інших країнах.
Політик і громадський діяч Андрій Іларіонов назвав рух із виходу з комуністичних організацій Китаю однією з головних подій 2011 року.

А Леонід Кравчук неодноразово публічно радив українцям читати книгу «Дев’ять коментарів про комуністичну партію», зазначаючи, що й сам перечитує її. Виступаючи на прес-конференції він зауважив щодо цієї книги: «Це вирок для комуністичної ідеології та комуністичної партії загалом. Хоча там у центрі китайська комуністична партія. Для мене це не просто теорія. Коли я читав цю книгу, я бачив відповідні дії комуністичної партії Радянського Союзу на практиці: це обман людей і неправда, і напівправда».

«Дев’ять коментарів про комуністичну партію» — це історичні хроніки, де викривається ідеологія комунізму. Матеріал ґрунтується на подіях та свідченнях як конкретних людей, так і цілих держав. Книгу перекладено 23 мовами і її часто порівнюють із «Чорною книгою комунізму» — першим довідковим виданням щодо злочинів комунізму в усьому світі.

Упродовж правління компартії Китаю було вбито від 60 до 80 мільйонів безневинних життів. Найбільші криваві кампанії:

    • «Великий стрибок» з 1959 по 1960 рік. Унаслідок невдалої спроби посилити економічне зростання шляхом різкої колективізації загинуло від 20 до 40 мільйонів людей;
    • «Культурна революція» з 1966 по 1976 рік – період найлютішої боротьби з противниками лівих поглядів. Тоді «класових ворогів» убивали вкрай жорстоко. Тих, хто помер неприродною смертю, було щонайменше 7730 тис. осіб;
    • різанина на площі Тяньаньмень 4 червня 1989 року. Унаслідок силового розгону мирних демонстрантів із застосуванням армійських підрозділів і танків загинули сотні протестувальників;
    • переслідування Фалуньгун, із 1999 року й понині. 100 млн прибічників цієї духовно-оздоровчої практики зазнали репресій. Цих людей не тільки примушують до понаднормової праці в трудових таборах, але й використовують як донорів органів. Єдина їхня провина: виконання вправ для оздоровлення та слідування принципу Істина-Доброта-Терпіння.

peredplata