Важливо!

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя: 
-Лідер Китаю Сі Цзіньпін і президент Росії Володимир Путін повідомили президента Індонезії Джоко Відодо, що планують відвідати саміт G20, який пройде на острові Балі 15-16 листопада. Про це президент Відодо розповів в інтерв’ю Bloomberg.
Тому, тепер постало питання, чи поїде на зустріч лідерів “двадцятки” на Балі Володимир Зеленський, або ж відправить замість себе прем’єра Дениса Шмигаля. А може чого доброго Андрія Єрмака?
Взагалі то, це небезпечна затія їхати на саміт G20 самому президенту Володимиру Зеленському як з політичної точки зору, так і з точки зору власної безпеки. Я добре пригадую, як Петра Порошенка заманили в пастку, запросивши його у Францію на святкування ювілею висадки союзників у Нормандії, з чого і бере початок “Нормандський формат” і “Мінські домовленості”.
Що цікаво у цій ситуації. Раніше була поширена інформація, що на саміт “двадцятки” від Росії поїде не Путін, а секретар Радбезу РФ Микола Патрушев. Отже, в Кремлі щось переграли. Не виключені спроби cxилити Володимира Зеленського до переговорів з Путіним.
Як би там не було, але як заспівують у церві священники перед молитвою: “будьмо уважні…”!

peredplata