Експонатів торкатися обов’язково! У Чернівцях відкрили другий в Україні Музей науки Малої академії наук НАНУ.

 
Його створення – ініціатива голови обласної ради Олексія Бойка та президента МАН Станіслава Довгого і результат реалізації Меморандуму про співпрацю між Малою академією наук, Чернівецькою обласною радою, обласною військовою адміністрацією та Чернівецькою міською радою.
🎓Музей відкрили на базі Буковинської малої академії наук учнівської молоді. Там представлено близько сотні експонатів. Для дослідницьких експериментів музей пропонуватиме маленьким відвідувачам понад 80 одиниць, з якими можна інтерактивно взаємодіяти. Пів сотні із них привезли з Києва, ще 30 – із Музею цікавої науки з Одеси. Також найбільша міжнародна музейна асоціація Ecsite передала експозицію «Оптичні ілюзії» з німецького музею «Технозеум», що в місті Мангайм. Завдяки їй відвідувачі зможуть зрозуміти особливості кімнати Еймса, подивитися крізь дзеркальний лабіринт чи пізнати принципи роботи калейдоскопу.
💬«Це лише перший етап нашої співпраці, – наголосив президент Малої академії наук Станіслав Довгий. – Надалі ми плануємо активно розвивати Музей науки, зокрема створити декілька наукових лабораторій, майстерень, бізнес-інкубатор, відкрити школу стартапів».
🔭Музей науки відкрили у ТРЦ «Панорама», що на вулиці Хотинській. Одночасно він може умісити до 70 відвідувачів. Перші місяці вхід тут буде безкоштовним.
💬«Я дякую сьогодні тим, завдяки кому ми маємо можливість відкривати цей музей, вчитися і творити. Я дякую Збройним силам України, а також усім, хто невтомно працював над реалізацією цього важливого проєкту. Ми усі знаємо, що найкращі інвестиції – це інвестиції у дітей і зараз ми інвестуємо у їхню науку», – зазначив під час відкриття голова обласної ради Олексій Бойко.
Планується створити графік згідно з яким музей зможуть відвідати учні з усіх 52-х громад області. Упродовж зимового періоду Музей науки працюватиме 3-4 години на день. За бажання освітян, тут навіть можна буде проводити уроки фізики чи хімії.
Мала академія наук має на меті створити Музеї науки в усіх областях України. На прикладі музею у Чернівцях буде розроблено концепцію їхнього облаштування в інших регіонах.

peredplata